0 0
Dýňové krokety

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
700 g dýně Hokaidó
210 g hladká mouka
80 g čedar
1 ks vejce
sůl
mletý pepř
řepkový olej

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Dýňové krokety

Při výběru dýně Hokaidó se zaměřme spíš na velikost. S menší se líp pracuje a nebývá tak tvrdá.

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Recepty pro děti
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Dýni za pomoci kartáčku omyjeme teplou vodou. Rozkrojíme, vydlabeme semínka a dýni i se slupkou rozkrájíme na větší kousky. Na plech roztáhneme pečící papír a na něj rozmístíme kousky dýně. Upečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C doměkka, cca 20 minut.

2
Hotovo

Upečenou dýni necháme chvilku zchladnout a rozmixujeme na kaši nebo rozsekáme v elektrickém sekáčku. Přidáme jemně nastrouhaný nebo v sekáčku posekaný sýr. Přisypeme mouku, osolíme, opepříme a rozklepneme vejce. Zpracujeme nelepivé, velmi příjemné těsto.

3
Hotovo

Z těsta vyválíme dva válečky o průměru 3 cm, rozkrájíme je na špalíčky a ukoulíme v dlaních krokety. Do malého kastrolku nalijeme vyšší hladinu oleje, tak aby byly krokety ponořené. Krokety vkládáme do rozpáleného oleje a osmažíme je dokřupava.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Kokosové koule
další
Polévka ze zelených fazolek
předchozí
Kokosové koule
další
Polévka ze zelených fazolek

Přidejte svůj komentář