0 0
Fazole v rajčatové omáčce s vejci

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
400 g ve slaném nálevu červené fazole
200 g rajčatová passata
30 g čedar
3 stroužky česnek
2 vejce
2 kukuřičné tortilla placky
1 cibule
sůl
čerstvě mletý pepř
chilli vločky
petrželka
olej

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Fazole v rajčatové omáčce s vejci

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Fazole obsahují bílkoviny, železo a kyselinu listovou. Snižují cholesterol a krevní tlak.

  • 20 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Z fazolí slijeme nálev a necháme okapat. Na pánvi na troše oleje orestujeme cibuli nakrájenou na proužky a česnek nakrájený na plátky. Přisypeme fazole a zahřejeme. Osolíme, opepříme, okořením chilli a zalijeme passatou. Pět minut povaříme, občas promícháme. Vařečkou na dvou místech utvoříme "hnízda" pro vejce, a ta tam vyklepneme. Posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem, přikryjeme pokličkou a 5 minut na mírné teplotě zahříváme. Anebo ještě lepší, pokud máme kovovou pánev, dáme jí na 5 minut do trouby pod rozpálený gril. Nakonec posypeme posekanou petrželkou.

2
Hotovo

Placky rozkrájíme na trojúhelníčky a ty opečeme z obou stran na pánvičce vytřené trochou oleje.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Lněné krekry
další
Pražená dýňová semínka
předchozí
Lněné krekry
další
Pražená dýňová semínka

Přidejte svůj komentář