0 0
Fazolky na slanině s pečenými brambory a koprovým dipem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Fazolky na slanině s pečenými brambory a koprovým dipem

    Postup přípravy

    Sdílet

    Na 4 porce budeme potřebovat:

    Na pečené brambory

    • cca 12 brambor
    • kmín
    • sůl
    • olivový olej

    Na fazolky

    • 400 g čerstvých nebo mražených fazolek
    • 100 g libové slaniny
    • 1 cibule
    • 1 dl bílého vína
    • 1/2 bio zeleninového bujónu rozvařeného v 1 dl vody
    • čerstvě mletý pepř
    • olivový olej

    Koprový dip

    • 200 ml zeleninového vývaru nebo 1/2 rozpuštěného bio bujónu
    • 100 ml šlehačky
    • 100 g petržele
    • 20 g másla
    • 1 cibule
    • 1 lžička umeocta nebo citrónové šťávy
    • hrst kopru

    Postup:

    Brambory oloupeme, nakrájíme na osminky, promícháme s olejem, osolíme, opepříme a dáme do trouby na plech vyložený pečícím papírem. Upečeme dozlatova při 180 st. C, cca 30 – 35 minut. Během pečení obrátíme.

    Mezitíme si připravíme koprový dip. V kastrolku zpěníme cibuli na másle, přidáme na kostičky nakrájenou petržel a orestujeme. Petržel by měla zůstat bílá. Zalijeme vývarem a uvaříme doměkka. Potom rozmixujeme, dochutíme umeoctem, koprem a případně troškou soli (v případě, že použijeme místo umeocta citrónovou šťávu). Ještě minutku provaříme.

    Nakonec nachystáme fazolky. Na oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibulku, přidáme nakrájenou slaninu a zpěníme. Potom přihodíme překrájené fazolové lusky, osolíme, opepříme a ještě chvilku restujeme. Zakápneme vínem a horkou vodou s rozvařeným bujónem, přiklopíme pokličkou a asi 5 minut podusíme.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    Hodnocení receptu

    Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
    předchozí
    Vaječná tlačenka
    další
    Chlebíček z podmáslí
    předchozí
    Vaječná tlačenka
    další
    Chlebíček z podmáslí

    Přidejte svůj komentář


    Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /data/web/virtuals/153850/virtual/www/domains/snedeno.cz/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118