0 0
Fazolky nakyselo s bramborem a ztraceným vejcem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Fazolky nakyselo s bramborem a ztraceným vejcem

    Postup přípravy

    Sdílet

    Na 2 porce budeme potřebovat:

    • 250 g čerstvých nebo mražených fazolek
    • 60 g másla
    • 1 malá cibule
    • 1 dl šlehačky
    • 1 lžíce hladké mouky
    • 1 vrchovatá lžička kopru (čerstvý nebo mražený)
    • mléko dle potřeby
    • citrónová šťáva dle potřeby
    • 1/2 lžičky cukru
    • sůl

    Příloha

    • 4 brambory
    • sůl, kmín
    • máslo
    • 2 vejce

    Postup:

    Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na dílky a uvaříme, v osolené vodě s trochou kmínu, doměkka. Z uvařených brambor slijeme vodu a vhodíme k nim máslo, které necháme v horkých bramborách rozpustit. Před podáváním je s máslem promícháme. Fazolky zalijeme vroucí osolenou vodou a vaříme 8 minut. Potom zchladíme ve studené vodě, aby nezešedly. Vrátíme to horkého hrnce a přikryjeme pokličkou.

    Na másle orestujeme dosklovata cibuli s cukrem a solí a zalijeme šlehačkou. Naředíme mlékem a vaříme do zhoustnutí. Okyselíme dle chuti. Podle potřeby přidáme i sůl nebo cukr, a také kopr. Jen minutku ještě povaříme. Omáčku můžeme rozmixovat ponorným mixérem.

    Vejce každé zvlášť rozklepneme do mističky. V kastrolu přivedeme k varu vodu, ve které lžící uděláme vír, do kterého opatrně vlijeme vejce. Vaříme 2 a půl minuty a vylovíme děrovanou naběračkou. Uvaříme i druhé vejce.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Pečená zelenina
    další
    Rýžovo-jablečný dezert
    předchozí
    Pečená zelenina
    další
    Rýžovo-jablečný dezert

    Přidejte svůj komentář