0 0
Fazolové hamburgery

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Fazolové hamburgery

    Postup přípravy

    Děláte si doma někdy hamburgery? Zkuste je pro změnu z fazolí. Nejenže prospějete svému zdraví, ale bude vám to pravděpodobně i dost chutnat 🙂

    • hamburgerové bulky
    • fazole pinto (množství přibližně 2 hrnky vařených fazolí, vždy vařím celý pytlík najednou a zbytek dám do mrazáku)
    • 1 cibuli
    • 3 stroužky česneku
    • 1 vejce
    • strouhanka nebo jemné ovesné vločky na zahuštění
    • 1 vařená mrkev
    • kus vařeného celeru
    • sůl, pepř, chilli
    • mouka na obalení a olej na smažení

    Na ozdobení:

    • kečup, hořčice
    • ledový salát
    • červená paprika
    • cibule
    • kyselá okurka
    • rajče

    Fazole propláchneme a necháme 12 hodin máčet. Vodu vyměníme a uvaříme doměkka asi 1,5 hodiny. Vodu slijeme a požadované množství fazolí necháme řádně okapat. Potom pomeleme společně s vařenou zeleninou, cibulí a česnekem na mlýnku. Přidáme vejce, koření a strouhanku nebo vločky na zahuštění. Vlhkýma rukama tvarujeme hamburgry a otočíme v mouce. Smažíme na oleji z obou stran.

    Hamburgerové bulky rozkrojíme, na spodní díl položíme hotový hambuger, ochutíme kečupem, hořčicí a obložíme zeleninou.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Arabský chléb se salátem
    další
    Bramborové kari

    Přidejte svůj komentář