0 0
Fazolové hamburgery

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Fazolové hamburgery

Postup přípravy

Sdílet

Děláte si doma někdy hamburgery? Zkuste je pro změnu z fazolí. Nejenže prospějete svému zdraví, ale bude vám to pravděpodobně i dost chutnat 🙂

  • hamburgerové bulky
  • fazole pinto (množství přibližně 2 hrnky vařených fazolí, vždy vařím celý pytlík najednou a zbytek dám do mrazáku)
  • 1 cibuli
  • 3 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • strouhanka nebo jemné ovesné vločky na zahuštění
  • 1 vařená mrkev
  • kus vařeného celeru
  • sůl, pepř, chilli
  • mouka na obalení a olej na smažení

Na ozdobení:

  • kečup, hořčice
  • ledový salát
  • červená paprika
  • cibule
  • kyselá okurka
  • rajče

Fazole propláchneme a necháme 12 hodin máčet. Vodu vyměníme a uvaříme doměkka asi 1,5 hodiny. Vodu slijeme a požadované množství fazolí necháme řádně okapat. Potom pomeleme společně s vařenou zeleninou, cibulí a česnekem na mlýnku. Přidáme vejce, koření a strouhanku nebo vločky na zahuštění. Vlhkýma rukama tvarujeme hamburgry a otočíme v mouce. Smažíme na oleji z obou stran.

Hamburgerové bulky rozkrojíme, na spodní díl položíme hotový hambuger, ochutíme kečupem, hořčicí a obložíme zeleninou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Arabský chléb se salátem
další
Bramborové kari
předchozí
Arabský chléb se salátem
další
Bramborové kari

Přidejte svůj komentář