0 0
Glazovaná červená řepa s filé z tresky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Glazovaná červená řepa s filé z tresky

Postup přípravy

Sdílet

Na 2-3 porce budeme potřebovat:

Červená řepa

  • 400 g červené řepy
  • 30 g másla (ideálně přepuštěného – ghí)
  • 2 snítky rozmarýny
  • 2 snítky tymiánu
  • 1 plná lžička cukru
  • 1/2 dl bílého vína
  • sůl

Treska

  • 400 g filé z tresky
  • 50 g másla (nejlépe přepuštěného – ghí)
  • 1 snítka rozmarýny
  • 1 snítka tymiánu
  • 1/2 dl bílého vína
  • sůl, kmín
  • citrónová šťáva

Salát

  • 2 listy ledového salátu
  • sůl
  • olivový olej
  • citrónová šťáva

Postup:

Červenou řepu omyjeme, narovnáme na alobal, zabalíme a upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C doměkka, cca 35 minut (záleží na velikosti řepy, já měla ze zahrádky od velikosti třešní do velikosti meruněk :D). Upečenou řepu necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na stejné velké kusy (spíš menší).

Na pánvi rozhřejeme máslo, přidáme cukr a necháme zpěnit. Zalijeme vínem a přihodíme, bylinky a kousky řepy. Osolíme dle chuti. Restujeme tak dlouho, až se tekutina téměř odpaří a řepa zůstane lesklá.

Na jiné pánvi rozpustíme polovinu másla. Filé, pokud je mražené, necháme předem trochu povolit. Pak jen z obou stran osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, z jedné můžeme okmínovat, a porce opečeme z obou stran na rozpáleném másle. Opečené filé přendáme na talíř a zakryjeme jiným talířem. Do výpeku vhodíme bylinky, přilijeme bílé víno, přihodíme zbytek másla a za stálého míchání zredukujeme na sosík.

Salát omyjeme, natrháme na kousky, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a olejem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Kakaové kuličky s mandlemi a banánem
další
Pečená kachní prsa s karlovarským knedlíkem a cuketovým zelím
předchozí
Kakaové kuličky s mandlemi a banánem
další
Pečená kachní prsa s karlovarským knedlíkem a cuketovým zelím

Přidejte svůj komentář