0 0
Glazovaná červená řepa s filé z tresky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Glazovaná červená řepa s filé z tresky

    Postup přípravy

    Na 2-3 porce budeme potřebovat:

    Červená řepa

    • 400 g červené řepy
    • 30 g másla (ideálně přepuštěného – ghí)
    • 2 snítky rozmarýny
    • 2 snítky tymiánu
    • 1 plná lžička cukru
    • 1/2 dl bílého vína
    • sůl

    Treska

    • 400 g filé z tresky
    • 50 g másla (nejlépe přepuštěného – ghí)
    • 1 snítka rozmarýny
    • 1 snítka tymiánu
    • 1/2 dl bílého vína
    • sůl, kmín
    • citrónová šťáva

    Salát

    • 2 listy ledového salátu
    • sůl
    • olivový olej
    • citrónová šťáva

    Postup:

    Červenou řepu omyjeme, narovnáme na alobal, zabalíme a upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C doměkka, cca 35 minut (záleží na velikosti řepy, já měla ze zahrádky od velikosti třešní do velikosti meruněk :D). Upečenou řepu necháme zchladnout, oloupeme a nakrájíme na stejné velké kusy (spíš menší).

    Na pánvi rozhřejeme máslo, přidáme cukr a necháme zpěnit. Zalijeme vínem a přihodíme, bylinky a kousky řepy. Osolíme dle chuti. Restujeme tak dlouho, až se tekutina téměř odpaří a řepa zůstane lesklá.

    Na jiné pánvi rozpustíme polovinu másla. Filé, pokud je mražené, necháme předem trochu povolit. Pak jen z obou stran osolíme, pokapeme citrónovou šťávou, z jedné můžeme okmínovat, a porce opečeme z obou stran na rozpáleném másle. Opečené filé přendáme na talíř a zakryjeme jiným talířem. Do výpeku vhodíme bylinky, přilijeme bílé víno, přihodíme zbytek másla a za stálého míchání zredukujeme na sosík.

    Salát omyjeme, natrháme na kousky, osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a olejem.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Kakaové kuličky s mandlemi a banánem
    další
    Pečená kachní prsa s karlovarským knedlíkem a cuketovým zelím

    Přidejte svůj komentář