0 0
Gomasio z černého sezamu s Nori vločkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Gomasio z černého sezamu s Nori vločkami

    Postup přípravy

    Gomasio je léčivé ochucovadlo, které neutralizuje kyselost organizmu a zahání únavu. Přidáním mořské řasy Nori se léčivá síla gomasia násobí. A navíc dodá vašemu jídlu šmrnc.

    Gomasio jsem doteď dělala jen ze světlého sezamu. Napadlo mě, že z černého to bude také zajímavé a s řasou Nori mu to bude slušet. Vločky Nori i černé sezamové semínko koupíte ve zdravé výživě,

     

    • 100 g černých sezamových semínek
    • 1 plná lžička mořské soli
    • 1 vrchovatá lžíce Nori vloček

    Na suché pánvi opražíme sůl, přidáme sezam a za velmi častého míchání opékáme. Na černém sezamu není poznat, kdy je správně připravený, a tak zkoušíme mezi prsty několik semínek rozetřít. Pokud se nám to povede, je hotovo. Před koncem opékání přidáme řasu a ještě chvíli opékáme. Potom horká semínka přesypeme do třecí misky, ideálně suribachi (příp. hmoždíře) a tloukem cca 70% semínek rozetřeme.

    Vychladlou směs přesypeme do skleněné zavařovačky a uzavřeme. Skladujeme v lednici, kde vydrží asi 14 dní. Používáme k zelenině, na posypání rýže, pomazánek, brambor atd.

     

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Vločkové sušenky s kokosem
    další
    Čerstvá zelenina s gomasiem a olivovým olejem

    Přidejte svůj komentář