0 0
Gratinovaný salát caprese

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Gratinovaný salát caprese

    Postup přípravy

    Napadlo vás někdy, že nejznámější italský salát caprese zdobí barvy italské vlajky? Červená rajčata, bílá mozzarella a zelená bazalka? Buon Appetito!

    • 5 vyzrálých rajčat
    • hrst bazalky
    • 2 stroužky česneku
    • 1/2 mozzarelly
    • sůl, čerstvě mletý pepř
    • olivový olej

    Slupku rajčat nakrojíme ostrým nožem do kříže a spaříme vroucí vodou. Necháme chvíli odstát, až slupka začne praskat. Potom rajčata oloupeme. Překrájíme na půlky, vydlabeme semínka a nakrájíme na malé kostičky. V míse smícháme s olejem, pokrájenou bazalkou, solí a pepřem.

    Česnek oloupeme a nasekáme na droubounké kousky. Na malé pánvičce opečeme dozlatova na troše oleje. Mozzarellu nakrájíme také na maličké kostičky.

    Do malých mističek dáme lžíci rajčat, posypeme osmaženým česnekem a poklademe kousky mozzarelly. V troubě na grilu zapečeme cca 8 minut, až začne mozzarella lehounce zlátnout.

     

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Marinovaný tempeh s rajčatovou omáčkou a špagetami
    další
    Havajské terče z kuřecího masa s bramborovou kaší a nokem z rukolového pesta

    Přidejte svůj komentář