0 0
Gratinovaný salát caprese

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Gratinovaný salát caprese

Postup přípravy

Sdílet

Napadlo vás někdy, že nejznámější italský salát caprese zdobí barvy italské vlajky? Červená rajčata, bílá mozzarella a zelená bazalka? Buon Appetito!

  • 5 vyzrálých rajčat
  • hrst bazalky
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 mozzarelly
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • olivový olej

Slupku rajčat nakrojíme ostrým nožem do kříže a spaříme vroucí vodou. Necháme chvíli odstát, až slupka začne praskat. Potom rajčata oloupeme. Překrájíme na půlky, vydlabeme semínka a nakrájíme na malé kostičky. V míse smícháme s olejem, pokrájenou bazalkou, solí a pepřem.

Česnek oloupeme a nasekáme na droubounké kousky. Na malé pánvičce opečeme dozlatova na troše oleje. Mozzarellu nakrájíme také na maličké kostičky.

Do malých mističek dáme lžíci rajčat, posypeme osmaženým česnekem a poklademe kousky mozzarelly. V troubě na grilu zapečeme cca 8 minut, až začne mozzarella lehounce zlátnout.

 

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Marinovaný tempeh s rajčatovou omáčkou a špagetami
další
Havajské terče z kuřecího masa s bramborovou kaší a nokem z rukolového pesta
předchozí
Marinovaný tempeh s rajčatovou omáčkou a špagetami
další
Havajské terče z kuřecího masa s bramborovou kaší a nokem z rukolového pesta

Přidejte svůj komentář