0 0
Grilovaná cuketa s hermelínem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Grilovaná cuketa s hermelínem

Trendy:
    • Středně náročné

    Postup přípravy

    Na 2 porce budeme potřebovat:

    • 2 menší cukety
    • 2 hermelíny
    • olivový olej
    • čerstvě mletý pepř
    • 1 vrchovatá lžička provensálského koření
    • 1 velký stroužek česneku
    • 1 lžička sojové omáčky Kikkoman
    • sůl

    Postup:

    Cuketu rozkrájíme na kolečka silná max 4 milimetry. Osolíme, promícháme a necháme půl hodinky vypotit. Potom vodu slijeme a plátky osušíme v čisté utěrce.

    Z oleje, drceného česneku, provensálského koření a sojovky umícháme směs, ve které smočíme cuketu a vyrovnáme na plech na pečící papír.

    Hermelín posypeme pepřem, zabalíme do alobalu a položíme na plech vedle cukety. Zapečeme v troubě pod grilem při 180 st. C dozlatova, cca 20 minut.

    Na talíř vyrovnáme ugrilovanou cuketu a navrch položíme teplý hermelín.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Grilovaná plněná rajčata s rozpečenou bagetou a okurkovým salátem
    další
    Svěží nepečený borůvkový dort

    Přidejte svůj komentář