Postup přípravy
Na 2 porce budeme potřebovat:
- 2 menší cukety
- 2 hermelíny
- olivový olej
- čerstvě mletý pepř
- 1 vrchovatá lžička provensálského koření
- 1 velký stroužek česneku
- 1 lžička sojové omáčky Kikkoman
- sůl
Postup:
Cuketu rozkrájíme na kolečka silná max 4 milimetry. Osolíme, promícháme a necháme půl hodinky vypotit. Potom vodu slijeme a plátky osušíme v čisté utěrce.
Z oleje, drceného česneku, provensálského koření a sojovky umícháme směs, ve které smočíme cuketu a vyrovnáme na plech na pečící papír.
Hermelín posypeme pepřem, zabalíme do alobalu a položíme na plech vedle cukety. Zapečeme v troubě pod grilem při 180 st. C dozlatova, cca 20 minut.
Na talíř vyrovnáme ugrilovanou cuketu a navrch položíme teplý hermelín.