Postup přípravy
Zkoušeli jste někdy vypěstovat hlívu doma? Já jo. Dvakrát a pokaždé jsme měli po celém pokoji výtrusový prach. Od té doby si pro ní raději skočím do obchodu 🙂
- 300 g hlívy ústřičné
- 1,5 dl olivového oleje
- 2 lžíce sojové omáčky Shoya
- hrubě mletý pepř
- 1 lžíce citronové šťávy
- medvědí česnek
- 8 brambor
- 1 dl olivového oleje
- kmín
- sůl
- pár růžiček brokolice
Hlívu očistíme, odkrájíme tuhé nožičky a na hodinu namočíme do marinády z oleje, sojové omáčky, citronové šťávy, pepře a pokrájeného čerstvého nebo sušeného medvědího česneku.
Brambory oloupeme, pokrájíme na měsíčky a namočíme do vody, abychom vypláchli škrob. Potom usušíme v utěrce a promícháme v misce s olivovým olejem, kmínem a solí. Přendáme na plech a strčíme do trouby rozpálené na 180st. C na 25 minut. Během opékání obrátíme.
Hlívu necháme okapat a přendáme na plech vyložený pečícím papírem. I tento plech strčíme do trouby, nad plech s bramborami a přepneme na gril. Pokud jsme vybaveni horkovzdušnou troubou, není to problém. Pokud máme klasiku, brambory odšoupneme na jednu část plechu a hlívu dáme péct na druhou část.
V mezičase uvaříme na páře mírně osolenou brokolici. Trvá to přibližně 5 minut.