0 0
Grilovaná hlíva ústřičná s pečenými brambory

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Grilovaná hlíva ústřičná s pečenými brambory

Trendy:
    • Středně náročné

    Postup přípravy

    Zkoušeli jste někdy vypěstovat hlívu doma? Já jo. Dvakrát a pokaždé jsme měli po celém pokoji výtrusový prach. Od té doby si pro ní raději skočím do obchodu 🙂

    • 300 g hlívy ústřičné
    • 1,5 dl olivového oleje
    • 2 lžíce sojové omáčky Shoya
    • hrubě mletý pepř
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • medvědí česnek
    • 8 brambor
    • 1 dl olivového oleje
    • kmín
    • sůl
    • pár růžiček brokolice

    Hlívu očistíme, odkrájíme tuhé nožičky a na hodinu namočíme do marinády z oleje, sojové omáčky, citronové šťávy, pepře a pokrájeného čerstvého nebo sušeného medvědího česneku.

    Brambory oloupeme, pokrájíme na měsíčky a namočíme do vody, abychom vypláchli škrob. Potom usušíme v utěrce a promícháme v misce s olivovým olejem, kmínem a solí. Přendáme na plech a strčíme do trouby rozpálené na 180st. C na 25 minut. Během opékání obrátíme.

    Hlívu necháme okapat a přendáme na plech vyložený pečícím papírem. I tento plech strčíme do trouby, nad plech s bramborami a přepneme na gril. Pokud jsme vybaveni horkovzdušnou troubou, není to problém. Pokud máme klasiku, brambory odšoupneme na jednu část plechu a hlívu dáme péct na druhou část.

    V mezičase uvaříme na páře mírně osolenou brokolici. Trvá to přibližně 5 minut.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Zeleninová rýže
    další
    Mazanec alias mazaný věnec

    Přidejte svůj komentář