• Snědeno.cz
  • Archiv
  • Grilovaná plněná rajčata s rozpečenou bagetou a okurkovým salátem
0 0
Grilovaná plněná rajčata s rozpečenou bagetou a okurkovým salátem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Grilovaná plněná rajčata s rozpečenou bagetou a okurkovým salátem

Trendy:
    • Středně náročné

    Postup přípravy

    Mozzare v italštině znamená odříznout. Budiž to důkazem, že mozzarella je rodilá Italka. Své jméno si vysloužila díky speciální přípravě odřezáváním během výroby.

    Na 2 porce budeme potřebovat:

    Na plněná rajčata

    • 6 rajčat
    • 40 g slaniny
    • 2 plné hrsti čerstvé bazalky
    • 1 vejce
    • 1 střední cibuli
    • 1 velký stroužek česneku
    • 1/2 mozzarelly
    • kousek chilli papričky
    • sůl, čerstvě mletý pepř
    • olivový olej

    Na okurkový salát

    • 4 čerstvé nakládačky
    • šťáva z půlky citronu
    • stejné množství olivového oleje
    • lžíce kukuřičného sirupu (med, cukr…)
    • špetka soli, čerstvě mletý pepř
    • česneková plněná bageta k rozpečení (Lidl)

    Postup:

    Na pánvi rozehřejeme trošku olivového oleje a přisypeme na kostičky nakrájenou slaninu. Necháme zpěnit, zasypeme pokrájenou cibulí a česnekem a restujeme.

    Z rajčat odkrojíme ostrým nožem vršky, vykrojíme přepážku v rajčátku a vnitřek vydlabeme palcem. Obsah ze dvou rajčat přidáme k cibuli. Z ostatních jen přepážku, kterou nakrájíme na kousky.

    Bazalku obpláchneme a rozkrájíme na kousky. Přidáme k základu. Osolíme, opepříme dle chuti. Stáhneme z ohně a po chvilce vmícháme vajíčko. Rajčátka vložíme do zapékací misky, ideálně dvou malých, naplníme do každého lžíci náplně a navrch vložíme kousek mozzarelly. Přiklopíme pokličkou, pod rajčátka kápneme trochu olivového oleje a misku položíme na pečící plech, vedle dáme rozpékací bagetku a v troubě pod grilem zapečeme při 190 st. C cca 10 minut. Bagetku raději po 8. minutách zkontrolujeme.

    V mezičase omyjeme okurky kartáčkem, nakrájíme na kolečka a opepříme. Zalijeme zálivkou vyšlehanou z citronové šťávy, oleje, sirupu a soli.

    zapecena-plnena-rajcata-detail

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Cuketové placičky s kari
    další
    Grilovaná cuketa s hermelínem

    Přidejte svůj komentář