0 0
Grilovaná zelenina s tymiánem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Grilovaná zelenina s tymiánem

Trendy:
    • Středně náročné

    Postup přípravy

    Sdílet

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    • 10 žampiónů
    • 2 větší mrkve
    • 1/4 celeru
    • 1 fenykl
    • 1/2 lilku
    • 1 velká cibule
    • 4 stroužky česneku
    • několik snítek čerstvého tymiánu
    • olivový olej
    • sojová omáčka

    Postup:

    Na vyšší plech nalijeme olej. Cibuli oloupeme, nakrájíme na měsíčky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme šikmo na kolečka. Celer nakrájíme na kostky, fenykl na kousky. Žampiony překrájíme na půlky. Vše nasypeme na plech, pokropíme sojovkou a poklademe snítky tymiánu. Přikryjeme alobalem a dáme do trouby vyhřáté na 180 st. C na cca 30 minut. Potom alobal sundáme a necháme ještě 10 minut zezlátnout.

    Na polití zeleniny na talíři si můžeme připravit zálivku  ze sezamového oleje, javorového sirupu, balzamika, sojovky a citronové šťávy. Není to však nutné, protože zelenina sama o sobě je skvělá.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Karbanátky se salátem z čínského zelí
    další
    Vafle s pečenými jablky a zakysanou smetanou
    předchozí
    Karbanátky se salátem z čínského zelí
    další
    Vafle s pečenými jablky a zakysanou smetanou

    Přidejte svůj komentář