0 0
Grilování s LotusGrillem – Hovězí kebab s pikantní salsou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Grilování s LotusGrillem – Hovězí kebab s pikantní salsou

    Postup přípravy

    Sdílet

    První prázdninový čtvrtek jsem byla pozvaná od Jany z popecenicko.cz na grill party s LotusGrillem do pražské Stromovky. Vstupenkou měla být nejdobřejší dobrota na grilování. Lámala jsem si s tím hlavu čtrnáct dní, protože grilování není zrovna moje parketa, ale myslím, že se mi to docela povedlo. Odměnou bylo překvapivě dobré umístění.  Kebab:

    • 800 g hovězí plece
    • 1 vejce
    • velká hrst tymiánu
    • velká hrst hladkolisté petrželky
    • 4 stroužky česneku
    • 1 větší červená cibule
    • 1 menší červená paprika
    • 1 malá paprička jalapeňos
    • kůra z 1 limetky
    • cca 1 lžička soli
    • nahrubo namletý pepř
    • dle potřeby strouhanka

    Salsa:

    • 6 měkkých rajčat
    • 1 červená cibule
    • 1 malá paprička jalapeňos
    • 4 sušená rajčata
    • hrst hladkolisté petrželky
    • hrst listů koriandru
    • 3 lžíce limetkové šťávy
    • kůra z půlky limetky
    • 4 lžíce olivového oleje
    • cca 1 lžička cukru
    • sůl dle chuti

    Hovězí maso pokrájíme na kusy a umeleme na masovém strojku zároveň s cibulí a česnekem. Papriku rozkrájíme na velmi maličké kousky, stejně jako chilli papričku. Tu raději zbavíme i semínek. Přidáme pokrájené bylinky, vejce, sůl, pepř a jemně rozstrouhanou kůru z limetky. Tu předtím namočíme na pár minut do teplé vody s octem a solí a ještě kartáčkem omyjeme. Masovou směs promícháme, je-li řídká, přidáme strouhanku a tvarujeme válečky, které propíchneme grilovací špejlí. Grilujeme z obou stran dozlatova.

    Rajčata na salsu omyjeme, ostrým nožem nařízneme do kříže slupku, spaříme vroucí vodou a oloupeme. Překrájíme napůl, vybereme semínka, vyřízneme bubáka a dužinu pokrájíme na malé kousky. Dáme do misky, přidáme pokrájená sušená rajčata, cibuli, chilli papričku bez semínek a pokrájené bylinky. Ochutíme limetkovou šťávou a kůrou, cukrem a solí a zakápneme olivovým olejem. Ke kebabu jsem podávala ještě grilovaná jablíčka s meduňkovou smetanou a domácí bagetku. Recepty najdete na blogu.

    lotus-piknik

    Grilování s LotusGrillem byl pro mě jako gril-začátečníka příjemný zážitek. Gril nečoudí a má knoflík na regulování přívodu vzduchu, takže se dá regulovat teplota. Mám jeden kousek půjčený domů, tak nějaké recepty ještě přidám :).

    lotus-pik

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Tvarohové knedlíky s meruňkami a mákem
    další
    Pečené brambory s petrželkovým pestem
    předchozí
    Tvarohové knedlíky s meruňkami a mákem
    další
    Pečené brambory s petrželkovým pestem

    Přidejte svůj komentář