0 0
Grilovaný lososový hřeben s bramborovým pyré

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Grilovaný lososový hřeben s bramborovým pyré

    Postup přípravy

    O tom, že by se na našem stole objevil divoký losos z moře, si můžeme nechat zdát. Většina ryb, které koupíme v obchodě, pochází s největší pravděpodobností z farmy. A pokud se nám podaří přece jen lososa v moři ulovit, není vůbec jisté, jestli to není dezertér. Ročně údajně několik set tisíc lososů z farem pláchne.

    Na 2 porce budeme potřebovat:

    • 2 porce lososa
    • 20 g sýru parmazánového typu
    • 1 větší stroužek česneku
    • lžička sekaného kopru
    • 2 lžíce olivového oleje
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 6 brambor
    • cca 1 dl ohřátého mléka
    • 30 g másla
    • 3 lžíce šlehačky
    • sůl, kmín

    Postup:

    Začneme tím, že rozpálíme gril v troubě na 200 st. a necháme v ní nahřát plech, na kterém budeme lososa připravovat. Poté oloupeme brambory, osolíme, přidáme kmín uzavřený v čajovém sítku, přilijeme vodu a vaříme doměkka. Lososové filety položíme kůží dolů a zvrchu podélně nařízneme, ale nedokrojíme až dolů. Sýr nastrouháme, přidáme prolisovaný česnek, kopr, olej, sůl a pepř a promícháme. Touto směsí naplníme zářezy v rybě a rukou důkladně vetřeme. Na nahřátý plech vložíme připravené porce a upečeme po dobu cca 10-12 minut.

    Ohřejeme si trochu mléka. Slijeme vodu z uvařených brambor, vyndáme čajové sítko s kmínem a do brambor dáme rozpustit máslo. Šťouchadlem rozmělníme, přidáme mléko a šlehačku a ještě chvilku mačkáme a promícháváme.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Jahodová marmeláda s vanilkou
    další
    Třešňová marmeláda s čokoládou

    Přidejte svůj komentář