1 0
Guláš z hlívy ústřičné se slaninou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Guláš z hlívy ústřičné se slaninou

    Postup přípravy

    Na 2-3 porce budeme potřebovat:

    • 300 g plodnic hlívy ústřičné (bez nožiček)
    • 60 g slaniny
    • 5 kuliček nového koření
    • 2 vrchovaté lžíce Hrašky
    • 2 lžíce sojové omáčky
    • 2 lžíce sypkého zeleninového bio bujónu
    • 2 stroužky česneku
    • 1 cibule
    • 1 lžíce lahůdkové papriky
    • 1 lžička majoránky
    • chilli koření dle chuti
    • čerstvě mletý pepř
    • olej

    Postup:

    Cibuli nakrájíme na kousky a orestujeme na oleji. Přidáme na kousky nakrájenou slaninu a necháme oboje zezlátnout. Okořeníme kmínem, pepřem, novým kořením, chilli, paprikou a krátce orestujeme. Přihodíme pokrájenou hlívu, promícháme a zalijeme trochou horké vody. Přiklopíme pokličkou a pět minut podusíme. Hrašku rozkvedláme vidličkou s trochou vody a vlijeme do kastrolu. Přidáme majoránku, drcený pepř, polévkové koření, sojovku a dusíme ještě dalších 5 minut. Poté je hotovo.

    Podáváme s chlebem nebo jak kdo má rád 🙂

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Bezlepkový těstovinový salát s krůtím masem
    další
    Brokolicové krokety s česnekovým dipem ze Skyru

    Přidejte svůj komentář