0 0
Guláš z hlívy ústřičné

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
300 g čistých plodnic hlíva ústřičná
60 g anglická slanina
5 kuliček nové koření
2 plné lžíce Hraška
2 lžíce sojová omáčka
2 lžíce zeleninový bio bujon sypký
2 stroužky česnek
1 ks cibule
1 lžíce sladká paprika
1 lžička majoránka
chilli koření
čerstvě mletý pepř
olej

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Guláš z hlívy ústřičné

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty

Hlíva tvarem i barvou připomíná ústřice, čímž přišla ke svému jmému "hlíva ústřičná".
Je nesmírně zdravá a právem patří mezi léčivé houby.

  • 35 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli nakrájíme na kousky a orestujeme na oleji. Přidáme na kousky nakrájenou slaninu a necháme oboje zezlátnout. Okořeníme kmínem, pepřem, novým kořením, chilli, paprikou a krátce orestujeme. Přihodíme pokrájenou hlívu, promícháme a zalijeme trochou horké vody. Přiklopíme pokličkou a pět minut podusíme.

2
Hotovo

Hrašku rozkvedláme vidličkou s trochou vody a vlijeme do kastrolu. Přidáme majoránku, polévkové koření, sojovku a podusíme ještě dalších 5 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Mazanec alias mazaný věnec
další
Tofu na paprice s jasmínovou rýží
předchozí
Mazanec alias mazaný věnec
další
Tofu na paprice s jasmínovou rýží

Přidejte svůj komentář