Postup přípravy
Na 2 porce budeme potřebovat:
Na Hermelín
- 4 kusy Hermelínu na gril s brusinkovou omáčkou
- 2 lahůdkové cibulky
- 2 větší stroužky česneku
- 1 velkou hrst vyloupaných vlašských ořechů
- 1 velkou misku mladých kopřivových lístků
- kousek chilli papričky
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
- řeřicha na ozdobu
Na salát
- 5 listů čínského zelí
- miska pampeliškových květů a listů
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžička cukru
- šťáva z půlky citrónu
- špetka soli
Postup:
Hermelínům odkrojíme „pokličku“ v jedné třetině od shora a spodek vydlabeme lžičkou.
Na pánvi zahřejeme olej a orestujeme na něm na plátky pokrájený česnek, chilli, posekané vlašské ořechy a na kousky nakrájenou lahůdkovou cibulku. Kopřivy propláchneme vodou, necháme vykapak a 3/4 množství pokrájíme na kousky. Pokrájené kopřivy přidáme do pánve, opepříme a necháme zavadnout. Stáhneme z ohně a přidáme polovinu množství vydlabaných vnitřků ze sýrů. Necháme rozpustit a zamícháme.
Kopřivovou směsí naplníme Hermelíny. Připravíme si 4 kusy pečícího papíru a 4 kousky provázku. Na každý kus papíru narovnáme několik kopřivových listů a na ně položíme naplněné Hermelíny. Zavážeme do balíčků, naskládáme na plech a upečeme v troubě vyhřáté na 190 st. C po dobu 10ti minut. Hotové Hermelíny pokapeme brusinkovou omáčkou a posypeme řeřichou.
Listy čínského zelí nakrájíme na nudličky, pampeliškové květy rozcupujeme na maličké lístečky a listy pokrájíme. Smícháme s čínským zelím. Zalijeme zálivkou, kterou jsme připravili vyšleháním citrónové šťávy, oleje, cukru a soli vidličkou.