• Snědeno.cz
  • Archiv
  • Hermelín zapečený s kopřivami a ořechy se salátem z čínského zelí a pampelišek
0 0
Hermelín zapečený s kopřivami a ořechy se salátem z čínského zelí a pampelišek

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hermelín zapečený s kopřivami a ořechy se salátem z čínského zelí a pampelišek

Postup přípravy

Sdílet

Na 2 porce budeme potřebovat:

Na Hermelín

  • 4 kusy Hermelínu na gril s brusinkovou omáčkou
  • 2 lahůdkové cibulky
  • 2 větší stroužky česneku
  • 1 velkou hrst vyloupaných vlašských ořechů
  • 1 velkou misku mladých kopřivových lístků
  • kousek chilli papričky
  • čerstvě mletý pepř
  • olivový olej
  • řeřicha na ozdobu

Na salát

  • 5 listů čínského zelí
  • miska pampeliškových květů a listů
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička cukru
  • šťáva z půlky citrónu
  • špetka soli

Postup:

Hermelínům odkrojíme „pokličku“ v jedné třetině od shora a spodek vydlabeme lžičkou.

Na pánvi zahřejeme olej a orestujeme na něm na plátky pokrájený česnek, chilli, posekané vlašské ořechy a na kousky nakrájenou lahůdkovou cibulku. Kopřivy propláchneme vodou, necháme vykapak a 3/4 množství pokrájíme na kousky. Pokrájené kopřivy přidáme do pánve, opepříme a necháme zavadnout. Stáhneme z ohně a přidáme polovinu množství vydlabaných vnitřků ze sýrů. Necháme rozpustit a zamícháme.

Kopřivovou směsí naplníme Hermelíny. Připravíme si 4 kusy pečícího papíru a 4 kousky provázku. Na každý kus papíru narovnáme několik kopřivových listů a na ně položíme naplněné Hermelíny. Zavážeme do balíčků, naskládáme na plech a upečeme v troubě vyhřáté na 190 st. C po dobu 10ti minut. Hotové Hermelíny pokapeme brusinkovou omáčkou a posypeme řeřichou.

Listy čínského zelí nakrájíme na nudličky, pampeliškové květy rozcupujeme na maličké lístečky a listy pokrájíme. Smícháme s čínským zelím. Zalijeme zálivkou, kterou jsme připravili vyšleháním citrónové šťávy, oleje, cukru a soli vidličkou.

File 20.04.16 0 26 21

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Banánový chlebíček s oříšky a čokoládou
další
Těstoviny se zelenými fazolkami, rajčátky a kešu oříšky
předchozí
Banánový chlebíček s oříšky a čokoládou
další
Těstoviny se zelenými fazolkami, rajčátky a kešu oříšky

Přidejte svůj komentář