• Snědeno.cz
  • Archiv
  • Hermelín zapečený s kopřivami a ořechy se salátem z čínského zelí a pampelišek
0 0
Hermelín zapečený s kopřivami a ořechy se salátem z čínského zelí a pampelišek

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Hermelín zapečený s kopřivami a ořechy se salátem z čínského zelí a pampelišek

    Postup přípravy

    Sdílet

    Na 2 porce budeme potřebovat:

    Na Hermelín

    • 4 kusy Hermelínu na gril s brusinkovou omáčkou
    • 2 lahůdkové cibulky
    • 2 větší stroužky česneku
    • 1 velkou hrst vyloupaných vlašských ořechů
    • 1 velkou misku mladých kopřivových lístků
    • kousek chilli papričky
    • čerstvě mletý pepř
    • olivový olej
    • řeřicha na ozdobu

    Na salát

    • 5 listů čínského zelí
    • miska pampeliškových květů a listů
    • 4 lžíce olivového oleje
    • 1 lžička cukru
    • šťáva z půlky citrónu
    • špetka soli

    Postup:

    Hermelínům odkrojíme „pokličku“ v jedné třetině od shora a spodek vydlabeme lžičkou.

    Na pánvi zahřejeme olej a orestujeme na něm na plátky pokrájený česnek, chilli, posekané vlašské ořechy a na kousky nakrájenou lahůdkovou cibulku. Kopřivy propláchneme vodou, necháme vykapak a 3/4 množství pokrájíme na kousky. Pokrájené kopřivy přidáme do pánve, opepříme a necháme zavadnout. Stáhneme z ohně a přidáme polovinu množství vydlabaných vnitřků ze sýrů. Necháme rozpustit a zamícháme.

    Kopřivovou směsí naplníme Hermelíny. Připravíme si 4 kusy pečícího papíru a 4 kousky provázku. Na každý kus papíru narovnáme několik kopřivových listů a na ně položíme naplněné Hermelíny. Zavážeme do balíčků, naskládáme na plech a upečeme v troubě vyhřáté na 190 st. C po dobu 10ti minut. Hotové Hermelíny pokapeme brusinkovou omáčkou a posypeme řeřichou.

    Listy čínského zelí nakrájíme na nudličky, pampeliškové květy rozcupujeme na maličké lístečky a listy pokrájíme. Smícháme s čínským zelím. Zalijeme zálivkou, kterou jsme připravili vyšleháním citrónové šťávy, oleje, cukru a soli vidličkou.

    File 20.04.16 0 26 21

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Jasmínová rýže
    další
    Těstoviny se zelenými fazolkami, rajčátky a kešu oříšky
    předchozí
    Jasmínová rýže
    další
    Těstoviny se zelenými fazolkami, rajčátky a kešu oříšky

    Přidejte svůj komentář