0 0
Hermelínová bábovka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hermelínová bábovka

Postup přípravy

Sdílet

Co budeme potřebovat:

Těsto

  • 500 g hladké mouky
  • 180 ml vlažného mléka
  • 100 ml vlažné vody
  • 25 g rozpuštěného másla
  • 7 g soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 sušené droždí
  • 1 vejce

A dále

  • 50 g slaniny
  • 30 g čedaru
  • 30 g másla
  • 2 hermelíny
  • 1 malý brusinkový kompot
  • několik vlašských ořechů
  • sůl
  • kousek másla a polohrubá mouka na formu

Postup:

Droždí nasypeme do vlažné vody, přisypeme cukr a necháme rozpustit. Přidáme mléko, rozpuštěné máslo a vejce a promícháme. Přisypeme mouku a sůl a zaděláme vláčné těsto. Ideálně v kuchyňském robotu. Necháme na teplém místě minimálně hodinu vykynout.

Ořechy oloupeme a dle velikosti buď jádra napůlíme nebo načtvrtíme. Hermelíny a slaninu rozkrájíme na kousky. Těsto rozdělíme na díly velikosti větších pingpongových míčků. Utvoříme placičky, do kterých zabalíme najednou vždy kus hermelínu, slaniny a ořechu.

Brusinkový kompot rozředíme horkou vodou. Bábovkovou formu vymažeme silně máslem a vysypeme polohrubou moukou. Na dno vyskládáme část buchet, mašlovačkou důkladně potřeme celé buchtičky rozpuštěným máslem s rozmíchanou solí a pokapeme brusinkami. Poklademe další částí buchet, opět potřeme máslem a pokropíme brusinkami. Opakujeme, dokud máme buchty. Na povrchu také potřeme máslem a posypeme strouhaným čedarem.

Pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C dozlatova, cca 30 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Tempeh v citrusové omáčce
další
Krůtí prso v tajine
předchozí
Tempeh v citrusové omáčce
další
Krůtí prso v tajine

Přidejte svůj komentář