0 0
Hermelínová bábovka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Hermelínová bábovka

    Postup přípravy

    Sdílet

    Co budeme potřebovat:

    Těsto

    • 500 g hladké mouky
    • 180 ml vlažného mléka
    • 100 ml vlažné vody
    • 25 g rozpuštěného másla
    • 7 g soli
    • 1 lžička cukru
    • 1 sušené droždí
    • 1 vejce

    A dále

    • 50 g slaniny
    • 30 g čedaru
    • 30 g másla
    • 2 hermelíny
    • 1 malý brusinkový kompot
    • několik vlašských ořechů
    • sůl
    • kousek másla a polohrubá mouka na formu

    Postup:

    Droždí nasypeme do vlažné vody, přisypeme cukr a necháme rozpustit. Přidáme mléko, rozpuštěné máslo a vejce a promícháme. Přisypeme mouku a sůl a zaděláme vláčné těsto. Ideálně v kuchyňském robotu. Necháme na teplém místě minimálně hodinu vykynout.

    Ořechy oloupeme a dle velikosti buď jádra napůlíme nebo načtvrtíme. Hermelíny a slaninu rozkrájíme na kousky. Těsto rozdělíme na díly velikosti větších pingpongových míčků. Utvoříme placičky, do kterých zabalíme najednou vždy kus hermelínu, slaniny a ořechu.

    Brusinkový kompot rozředíme horkou vodou. Bábovkovou formu vymažeme silně máslem a vysypeme polohrubou moukou. Na dno vyskládáme část buchet, mašlovačkou důkladně potřeme celé buchtičky rozpuštěným máslem s rozmíchanou solí a pokapeme brusinkami. Poklademe další částí buchet, opět potřeme máslem a pokropíme brusinkami. Opakujeme, dokud máme buchty. Na povrchu také potřeme máslem a posypeme strouhaným čedarem.

    Pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C dozlatova, cca 30 minut.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Tempeh v citrusové omáčce
    další
    Krůtí prso v tajine
    předchozí
    Tempeh v citrusové omáčce
    další
    Krůtí prso v tajine

    Přidejte svůj komentář