• Snědeno.cz
  • Polévky
  • Hermelínový krém se švestkovou omáčkou, pečenými ořechy a ztraceným vejcem
0 0
Hermelínový krém se švestkovou omáčkou, pečenými ořechy a ztraceným vejcem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

2 ks hermelín
2 ks petržel
2 stroužky česnek
1 ks cibule
1 ks zeleninový bio bujón
1/2 lžičky kurkuma
olej
Na zdobení
hrst vlašské ořechy naše jsou karmínové :)
hrst medvědí česnek
3 ks vejce
švestkový sirup
chilli paprička
kvalitní olej

Hermelínový krém se švestkovou omáčkou, pečenými ořechy a ztraceným vejcem

Petržel má svůj název z řeckého "petra" - kámen. Roste totiž dobře na skalách a poblíž starých hradeb.

  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Na zdobení

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli nakrájíme na kostičky a na troše oleje orestujeme dorůžova. Přidáme na plátky nakrájenou petržel a ještě chvilku restujeme. Přidáme prolisovaný česnek, kurkumu, zalijeme horkou vodou, přihodíme bio bujón a povaříme asi 10 minut. Potom přisypeme sýr nakrájený na kousky a rozvaříme.

2
Hotovo

Mezitím vylouskáme ořechy a pokrájíme na hrubší kousky. Chilli papričky nakrájíme na maličké kousíčky. Do pekáčku nalijeme trošku olivového oleje, přidáme ořechy a papričky. Upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C dokřupava, cca 6 minut.

3
Hotovo

Medvědí česnek nakrájíme na nudličky.

4
Hotovo

Vejce vyklepneme po jednom do malé mističky. Do kastrolu dáme vařit vodu s troškou soli. Když začne mírně vřít, lžící ve vodě uděláme vír a do jeho středu vyklepneme vejce. Vaříme mírným varem 2,5 minuty. Pak vejce vyndáme děrovanou naběračkou a necháme okapat.

5
Hotovo

Polévku rozdělíme na talíře, ozdobíme ztraceným vejcem, medvědím česnekem, pečenými ořechy a pokapeme švestkovým sirupem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Ovocné smoothie s pampeliškami
další
Mátové raw bonbóny

Přidejte svůj komentář