Ingredience
- 400 g směs hub
 - 50 g slzovkapříp. kroupy
 - 30 g máslo
 - 2 stoužky česnek
 - 2 rozvětvené snítky tymián
 - 2 lžíce sojová omáčka
 - 1 ks cibule
 - cca 1,5 dl bílé víno
 - cca 1 dl šlehačka
 - čerstvě mletý pepř
 - sůl
 - muškátový oříšek
 - olivový olej
 
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo  | Slzovku namočíme na hodinku do studené vody, pak vodu slijeme a slzovku uvaříme s trochou soli doměkka. Hotovou scedíme.  | 
2 Hotovo  | Houby očistíme a nakrájíme na kousky. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, dosklovata orestujeme cibuli s plátky česneku, přihodíme tymián i s větvičkami a přimícháme houby. Osolíme, opepříme a restujeme, až začnou houby vonět a trošičku zlátnout a vypaří se všechna tekutina. V této fázi přilijeme víno a přidáme nastrouhaný muškátový oříšek. Když se víno vydusí, vyndáme snítky koření, přilijeme šlehačku a ještě chvilku zahříváme. Šlehačka začne houstnout. Úplně nakonec necháme v houbách rozpustit máslo. Poté je přendáme do sekáčku nebo mixéru. Případně do vyšší nádoby a rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Zvlášť a nahrubo pomixujeme uvařenou slzovku.  | 
3 Hotovo  | Podáváme s pečivem nebo knäckebroatem.  | 











