0 0
Houbová sekaná

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Houbová sekaná

    Postup přípravy

    Na sekanou o velikosti biskupského chlebíčku budeme potřebovat:

    • 330 g hub (měla jsem směs kozáků a hlívy ústřičné)
    • 50 g kešu oříšků
    • cca 50 g jemných vloček
    • 30 g másla
    • 3 stroužky česneku
    • 2 rohlíky
    • 2 vejce
    • 1 cibule
    • cca 1 dl mléka
    • hrst kadeřávku nebo špenátu
    • sypké bio polévkové koření
    • kmín
    • sůl
    • čerstvě mletý pepř

    Postup:

    Rohlíky nalámeme do misky a pokropíme mlékem. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli nakrájíme na kostičky.

    Do vyšší pánve dáme 2/3 odměřeného másla a orestujeme na něm pokrájenou cibuli. Přidáme houby, sůl, pepř, kmín a restujeme. Po pár minutkách přidáme prolisovaný česnek, posekané kešu a kadeřávek. Ještě dvě minuty restujeme a stáhneme z ohně. Přidáme vymačkané rohlíky (nejlépe přes cedník) a vejce. Pořádně promícháme, zahustíme vločkami a přelijeme do formy na biskupský chlebíček, kterou jsme vyložili pečícím papírem (nebo vymastili máslem a vysypali hrubou moukou). Navrch poklademe na plátky rozkrájený zbytek másla.

    Pečeme dozlatova v troubě vyhřáté na 180 st. C cca 45-50 minut.

    Podáváme s bramborovou kaší nebo zeleninovým salátem.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Lečo
    další
    Dýňová pečeně s bedlovými škvarečky

    Přidejte svůj komentář