0 0
Houbové špízy s rozpečeným hermelínem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Houbové špízy s rozpečeným hermelínem

Trendy:
    • Středně náročné

    Postup přípravy

    Když si na grilovací jehlu napíchnete dvě absolutně nezdravější houby – shitake a hlívu, nic vás nerozhází. Teda kromě sklenky vína. Tím by se houby zapíjet neměly, jinak vám to bude v břiše pěkně bublat 🙂

    Na 2 porce budeme potřebovat:

    • 2 hermelíny
    • 4 bílé žampiony
    • 4 krémové žampiony
    • 4 střední plodnice hlívy
    • 4 čerstvé houbičky shitake
    • 4 cherry rajčátka
    • 4 půlené šalotky
    • olivový olej
    • sůl, čerstvě mletý pepř
    • 1 stroužek česneku
    • špetka hladké mouky
    • sojová omáčka
    • pečící papír
    • provázek
    • 4 kratší špízové bambusové jehly

    Postup:

    Z pečícího papíru vystříhneme dva kulaté kusy (nejdříve čtverec, který přeskládáme, jakobychom chtěli vystřihovat známé papírové hvězdičky a zastřihneme okraj, aby byl oblý). Doprostřed položíme hermelíny, posypeme drceným pepřem a svážeme do balíčků.

    Houby očistíme ubrouskem, odstraníme nožičky. Šalotky oloupeme a rozdělíme na poloviny (některé šalotky jsou srostlé ze dvou částí). Rajčátka omyjeme. Na špízové jehly střídavě napichujeme krémový žampion, šalotku, shitake, rajčátko, hlívu, šalotku a bílý žampion. Položíme na plech na pečící papír, pokapeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Vedle položíme balíčky s hermelínem a dáme do trouby pod gril rozpálený na 170 st. C na cca 25 minut. Po cca 15 minutách špízy obrátíme.

    Mezitím si v malém kastrůlku rozpálíme 2 lžíce olivového oleje, přidáme k němu prolisovaný česnek a když začně maličko růžovět, přidáme trošku mouky. Promícháme, zalijeme pár lžícemi vody a dochutíme sojovou omáčkou.

    kolage-hermelin

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Letní salát z čerstvého ovoce
    další
    Okurková limonáda

    Přidejte svůj komentář