Ingredience
- 1 plát listové těsto
 - 80 g mandle
 - 3 ks velké žampióny Portobello
 - 3 stroužky česnek
 - 1 ks cibule
 - 1 ks vejce
 - čerstvě mletý pepř
 - drcený kmín
 - sůl
 - hladkolistá petrželka
 - černý sezam
 - bílý sezam
 - olej
 
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo  | Cibuli rozkrájíme na kousky, česnek na plátky. Mandle, petrželku a očištěné houby také pokrájíme na kousky. Vejce rozkvedláme vidličkou ve skleničce.  | 
2 Hotovo  | Cibuli s česnekem zesklovatíme na oleji. Přidáme mandle a chvilku opékáme. Přisypeme houby, osolíme, okmínujeme, opepříme a restujeme dokud houby zmenší svůj objem. Pak přidáme petrželku a stáhneme z plotny. Necháme 2 minuty stát a přimícháme 3/4 rozkvedlaného vejce (zbytek si necháme na potření). Směs necháme vychladnout.  | 
3 Hotovo  | Plát listového těsta rozvineme na stůl včetně přiloženého pečícího papíru. Doprostřed plátu podélně rozvrstvíme houbovou směs. Volné okraje přehneme přes sebe doprostřed a konce podhrneme. Štrůdl potřeme zbytkem vejce a posypeme semínky.  | 
4 Hotovo  | Vložíme do trouby rozpálené na 190 st. C a upečeme dozlatova, cca 18-20 minut.  | 











