0 0
Hovězí na víně s bramborovou kaší

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Hovězí na víně s bramborovou kaší

    Postup přípravy

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    Hovězí na víně

    • 600 g hovězího krku (libovější kus)
    • 2 dl francouzského vína
    • 2 velké stroužky česneku
    • 2 bobkové listy
    • 1 kousek celé skořice
    • 1 cibule
    • 1 řapík celeru
    • 1 mrkev
    • 1 větvička romarýnu
    • 1 kostka bio hovězího bujónu
    • kousek čerstvé chilli papričky
    • olej
    • hladká mouka

    Bramborová kaše

    • 12 brambor
    • 20 g másla
    • 1-2 dl teplého mléka
    • sůl

    Postup:

    Hovězí maso nakrájíme na větší kousky a obalíme v hladké mouce. Na pánev nalijeme trochu oleje a maso v něm ze všech stran zprudka opečeme. Nesmíme ho připálit.

    V jiném kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na něm na kostičky nakrájenou cibuli a česnek dorůžova. Přidáme opečené maso, na kousky nakrájený řapíkatý celer, mrkev a chilli. Chvilku restujeme. Do pánve po opékání masa nalijeme vodu a povaříme, aby se všechen výpek z pánve uvolnil. Pomůžeme tomu ještě i vařečkou a následně použijeme k podlévání.

    Maso podlijeme vínem a necháme vysmahnout. Potom podlijeme rozředěným výpekem, přihodíme bobkový list, skořici, rozmarýnu, bio bujón, přiklopíme a na mírném ohni dusíme. Postupně podléváme horkou vodou a občas mícháme. Vaříme-li na plynu, použijeme rozptylovač plamene. Dušení bude trvat cca 2 hodiny, do úplného změknutí masa. Dle chuti dosolíme.

    Když už bude maso skoro měkké, nakrájíme žampióny na „měsíčky“ a opečeme na trošce oleje. Použijeme je na ozdobení.

    Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Pak vodu slijeme, přidáme máslo a teplé mléko a rozšťoucháme na jemnou kaši.

    Tip:

    Pokud nechcete maso bedlivě hlídat před přismahnutím, můžete jej dusit v troubě.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Chlebíček z podmáslí
    další
    Jednoduché lilkové rolky se sýrem a medvědím česnekem

    Přidejte svůj komentář