0 0
Hříbková polévka s ořechovými knedlíčky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
300 g bílé hřiby
2 ks zeleninový bio bujón
2 lžíce máslo
1 dl šlehačka
1 ks brambora
1 ks cibule
1 ks česnek
muškátový oříšek
bílý pepř
Knedlíčky 18 ks
100 g vlašské ořechy
50 g jemné ovesné vločky
50 g máslo
z 1 vejce bílek
hrst hladkolistá petrželka
sůl

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hříbková polévka s ořechovými knedlíčky

Trendy:
  • Vegetariánské

Moje mamka říkávala, že když rostou muchomůrky červené, rostou i hřiby :)

  • 25 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Knedlíčky 18 ks

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kousky. Orestujeme na másle. Přidáme očištěné, na kusy nakrájené hříbky a oloupaný pokrájený brambor. Ještě chvíli restujeme.

2
Hotovo

Okořeníme pepřem a muškátovým oříškem a zalijeme jeden a čtvrt litrem horké vody. Přidáme i rozdrobené bujóny a asi 15 minut povaříme. Poté rozmixujeme ponorným mixérem a zjemníme šlehačkou. Ještě chvilinku prohřejeme.

3
Hotovo

Zatímco se vaří polévka, rozmixujeme ořechy s vločkami a na másle je opražíme. Necháme zchladnout a přidáme sůl, pokrájenou petrželku a bílek. Promícháme v těstíčko. Tvoříme kuličky velikosti větších třešní a pokládáme na prkýnku. Vložíme do vroucí vody a povaříme asi 3 minuty.

4
Hotovo

Pokud je polévka po rozmixování příliš hustá, můžeme ji naředit vodou z kuliček.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Soufflé
další
Chlupaté knedlíky
předchozí
Soufflé
další
Chlupaté knedlíky

Přidejte svůj komentář