0 0
Hruškový punč s koňakem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Hruškový punč s koňakem

    Postup přípravy

    Na 5 porcí budeme potřebovat:

    • 1 l hruškového džusu
    • 1 velká měkká hruška
    • 1 dl koňaku
    • 1 vrchovatá lžička třtinového cukru
    • 1 badyán
    • 1 lžička skořice

    Na ozdobu

    • 1 tvrdší hruška
    • 5 hvězdiček badyánu
    • 5 stonků celé skořice

    Postup:

    Měkčí hrušku oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Přendáme do kastrolu, zasypeme cukrem a zahříváme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Potom přilijeme koňak, přidáme badyán, mletou skořici a chvilku podusíme. Po pár minutkách přilijeme džus a zahřejeme.

    Hotový nápoj rozdělíme naběračkou do skleniček, včetně kousků hrušky. Tvrdší hrušku i se slupkou přepůlíme a půlky ještě rozkrojíme na třetiny. Kolem slupky je  nařízeneme a „navlékneme“ na skleničky jako ozdůbku. Do punče vložíme jako ozdobu také po jednom badyánu a jednom kousku skořice.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Naložený hermelín se sušenými rajčaty a rozmarýnou
    další
    Krajkové palačinky se zeleninou

    Přidejte svůj komentář