0 0
Hruškový punč s koňakem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hruškový punč s koňakem

Postup přípravy

Sdílet

Na 5 porcí budeme potřebovat:

  • 1 l hruškového džusu
  • 1 velká měkká hruška
  • 1 dl koňaku
  • 1 vrchovatá lžička třtinového cukru
  • 1 badyán
  • 1 lžička skořice

Na ozdobu

  • 1 tvrdší hruška
  • 5 hvězdiček badyánu
  • 5 stonků celé skořice

Postup:

Měkčí hrušku oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Přendáme do kastrolu, zasypeme cukrem a zahříváme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Potom přilijeme koňak, přidáme badyán, mletou skořici a chvilku podusíme. Po pár minutkách přilijeme džus a zahřejeme.

Hotový nápoj rozdělíme naběračkou do skleniček, včetně kousků hrušky. Tvrdší hrušku i se slupkou přepůlíme a půlky ještě rozkrojíme na třetiny. Kolem slupky je  nařízeneme a „navlékneme“ na skleničky jako ozdůbku. Do punče vložíme jako ozdobu také po jednom badyánu a jednom kousku skořice.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Naložený hermelín se sušenými rajčaty a rozmarýnou
další
Krajkové palačinky se zeleninou
předchozí
Naložený hermelín se sušenými rajčaty a rozmarýnou
další
Krajkové palačinky se zeleninou

Přidejte svůj komentář