0 0
Jablečný crumble se švestkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Jablečný crumble se švestkami

Postup přípravy

Sdílet

Víte, že „crumble“ v překladu znamená „drobit“? V angličtině to zní honosně, že? Takže do zapékací mističky nacpeme pár kousků ovoce a pocrumblujeme drobenkou. Zapečeme a … mňáám! 🙂

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 3 jablíčka
  • 6 švestek
  • 3 lžičky rozinek
  • 3 okrojené lžíce másla
  • 1 čerstvý sýr
  • 3 lžičky třtinového cukru
  • 3 malé zapékací misky nebo 1 velkou

Drobenka

  • 60 g třtinového cukru
  • 40 g celozrnné mouky
  • 40 g jemných vloček
  • 30 g másla
  • 3 lžíce slunečnicových semínek

Postup:

Do misek rozdělíme po lžíci másla. Jablka omyjeme, oloupeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na kostičky. Nasypeme do misek. Švestky omyjeme, nakrájíme na kousky a přidáme k jablkům. Posypeme trochou cukru a poklademe na kousky rozkrájeným sýrem.

Z másla, mouky, vloček, cukru a semínek užmouláme prsty drobenku a rozdělíme jí na porce. Dáme do trouby vyhřáté na 190 st. C a upečeme dorůžova, cca 20 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Těstoviny s rajčaty a mozzarellou
další
Vajíčková pomazánka
předchozí
Těstoviny s rajčaty a mozzarellou
další
Vajíčková pomazánka

Přidejte svůj komentář