0 0
Jablečný crumble se švestkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Jablečný crumble se švestkami

    Postup přípravy

    Víte, že „crumble“ v překladu znamená „drobit“? V angličtině to zní honosně, že? Takže do zapékací mističky nacpeme pár kousků ovoce a pocrumblujeme drobenkou. Zapečeme a … mňáám! 🙂

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    • 3 jablíčka
    • 6 švestek
    • 3 lžičky rozinek
    • 3 okrojené lžíce másla
    • 1 čerstvý sýr
    • 3 lžičky třtinového cukru
    • 3 malé zapékací misky nebo 1 velkou

    Drobenka

    • 60 g třtinového cukru
    • 40 g celozrnné mouky
    • 40 g jemných vloček
    • 30 g másla
    • 3 lžíce slunečnicových semínek

    Postup:

    Do misek rozdělíme po lžíci másla. Jablka omyjeme, oloupeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na kostičky. Nasypeme do misek. Švestky omyjeme, nakrájíme na kousky a přidáme k jablkům. Posypeme trochou cukru a poklademe na kousky rozkrájeným sýrem.

    Z másla, mouky, vloček, cukru a semínek užmouláme prsty drobenku a rozdělíme jí na porce. Dáme do trouby vyhřáté na 190 st. C a upečeme dorůžova, cca 20 minut.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Těstoviny s rajčaty a mozzarellou
    další
    Vajíčková pomazánka

    Přidejte svůj komentář