0 0
Jablko-banánová bábovka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Jablko-banánová bábovka

    Postup přípravy

     

    • 250 g polohrubé mouky
    • 200 ml kokosového mléka
    • 80 g třtinového cukru
    • 70 g rozpuštěného másla
    • 2 jablka
    • 1 banán
    • 2 vejce
    • 30 g rozinek
    • 30 g slunečnicových semínek
    • 1 prášek do pečiva
    • špetka soli

    Jablka a banán omyjeme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Přidáme mouku, cukr, sůl, prášek do pečiva, rozinky a semínka. Zalijeme kokosovým mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali vejce a máslo. Vařečkou rychle umícháme těsto. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme do ní hotové těsto a upečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C dozlatova, cca 40 – 45 minut.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Zeleninový salát s cizrnou
    další
    Zeleninová krémová polévka

    Přidejte svůj komentář