0 0
Jahodový džem s rebarborou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Jahodový džem s rebarborou

    Postup přípravy

    Budete potřebovat:

    • 800 g jahod
    • 200 g rebarbory
    • 350 g cukru
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 1 balíček Gelfix 3:1

    Postup:

    Jahody omyjeme, odstraníme stopky a necháme okapat. Rebarboru omyjeme, oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Kastrol položíme na sporák na rozptylovač plamene (máme-li plynový), vsypeme rebarboru a chvilku zahříváme. Přidáme jahody a necháme chvíli dusit. Odvážíme cukr, odebereme 2 lžíce a smícháme s Gelfixem. Do teplých jahod vsypeme tuto odebranou směs a šťouchadlem na brambory důkladně rozšťoucháme. Přidáme zbytek cukru a citronovou šťávu, promícháme a vaříme asi 3 minuty. Horké (stále kastrol s jahodami lehce zahřáváme) plníme do vyvařených horkých skleniček. Zavíčkujeme a na chvíli položíme dnem vzhůru, aby se víčka zatáhla.

    Už jsme jednu skleničku stačili spořádat s palačinkami. Mňám! Ten je dobrý!

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Osvěžující malinové kuličky z mascarpone obalené v čokoládě
    další
    Lilkový salát

    Přidejte svůj komentář