0 0
Jahodový koláč s tvarohem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Těsto - plech 30x20 cm:
130 g polohrubá mouka
100 g máslo
30 g moučkový cukr
1/2 prášek do pečiva
špetka sůl
Náplň
500 g tučný tvaroh
200 ml mléko
150 g zakysaná smetana
60 g moučkový cukr
1 ks vanilkový pudink
45 ks jahody

Jahodový koláč s tvarohem

Bez vajec

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Na prvních jahůdkách si pochutnávali již naši praprapra předkové v době kamenné.

  • 1 hodina
  • Středně náročné

Ingredience

  • Těsto - plech 30x20 cm:

  • Náplň

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mouku nasypeme do misky, přidáme cukr, sůl, prášek do pečiva a pokrájené máslo. Rukama užmouláme žmolenku. Sice to chvilku vypadá naprosto beznadějně, ale za chvíli se směs začne oddělovat od sebe.

2
Hotovo

V jiné misce smícháme tvarohy se smetanou, mlékem, cukrem a pudinkem. Použijeme-li mixér, bude směs hladší.

3
Hotovo

Pekáček vymažeme trošku máslem a 3/4 moučné směsi do něj vysypeme. Rukama roztáhneme do stran a upěchujeme. Navrch nalijeme tvarohovou hmotu a pohybem pekáčku jí rozlijeme do krajů.

4
Hotovo

Jahody omyjeme, necháme okapat, překrájíme na půlky a rozložíme po povrchu koláče. Zbytek žmolenky posypeme navrch.

5
Hotovo

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C po dobu 35-40 minut. Necháme zcela vychladnout, nejlépe pár hodin v lednici a až potom krájíme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Hráškový krém s bramborovým chipsem
další
Kuřecí nudličky na kari s hráškovou rýží

Přidejte svůj komentář