Postup přípravy
Nezapomeňte, že naše maminky mají dneska svůj svátek. Pojďme jim vytvořit malou chuťovku. Tohle zvládne opravdu úplně každý 😛
Na cca 20 ks budeme potřebovat:
- 200 g strouhaného kokosu
- 60 g čokolády na vaření
- 20 čerstvých jahod
- 1/2 lžičky másla
- 1 plechovka sladkého zahutěného mléka (např. Salko)
- čerstvé lístečky máty na ozdobu
Postup:
Jahody omyjeme, osušíme a odstraníme lístečky. Z kokosu odsypeme trošku do misky na následné obalování košíčků. Větší část kokosu nasypeme do pánve a nasucho opražíme, cca 4 minuty. Musí zůstat bílý. Potom k němu přilijeme zahuštěné mléko, promícháme a ještě asi 2 minuty zahříváme. Vzniklou hmotu necháme pár minutek zchladnout a pak postupně nabíráme na lžičku a tvoříme kuličky. Kuličku vždy obalíme v odsypaném kokosu a trochu jí rozplácneme. Palcem utvoříme navrchu malý důlek.
Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni (pozor, aby do čokolády nekápla ani kapička vody, jinak se srazí). Spodek jahod namáčíme v rozehřáté čokoládě a pokládáme je na kokosové košíčky. Do zbytku čokolády přidáme máslo a necháme rozpustit. Dobře promícháme. Čokoládu nabereme na lžíci a jahody pokapeme.