0 0
Jahody s čokoládou v kokosovém košíčku

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Jahody s čokoládou v kokosovém košíčku

Postup přípravy

Sdílet

Nezapomeňte, že naše maminky mají dneska svůj svátek. Pojďme jim vytvořit malou chuťovku. Tohle zvládne opravdu úplně každý 😛

Na cca 20 ks budeme potřebovat:

  • 200 g strouhaného kokosu
  • 60 g čokolády na vaření
  • 20 čerstvých jahod
  • 1/2 lžičky másla
  • 1 plechovka sladkého zahutěného mléka (např. Salko)
  • čerstvé lístečky máty na ozdobu

Postup:

Jahody omyjeme, osušíme a odstraníme lístečky. Z kokosu odsypeme trošku do misky na následné obalování košíčků. Větší část kokosu nasypeme do pánve a nasucho opražíme, cca 4 minuty. Musí zůstat bílý. Potom k němu přilijeme zahuštěné mléko, promícháme a ještě asi 2 minuty zahříváme. Vzniklou hmotu necháme pár minutek zchladnout a pak postupně nabíráme na lžičku a tvoříme kuličky. Kuličku vždy obalíme v odsypaném kokosu a trochu jí rozplácneme. Palcem utvoříme navrchu malý důlek.

Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni (pozor, aby do čokolády nekápla ani kapička vody, jinak se srazí). Spodek jahod namáčíme v rozehřáté čokoládě a pokládáme je na kokosové košíčky. Do zbytku čokolády přidáme máslo a necháme rozpustit. Dobře promícháme. Čokoládu nabereme na lžíci a jahody pokapeme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Hermelínový krém se švestkovou omáčkou, pečenými ořechy a ztraceným vejcem
další
Okurkové lassi – ajurvédský osvěžující nápoj
předchozí
Hermelínový krém se švestkovou omáčkou, pečenými ořechy a ztraceným vejcem
další
Okurkové lassi – ajurvédský osvěžující nápoj

Přidejte svůj komentář