0 0
Jarní závitky nesmažené s arašídovým a chilli dipem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Na 15 závitků
15 ks rýžový papír kulatý
2 ks vejce
1 velká mrkev
1 větší vodnice bílá kulatá
1 list ledový salát
1/2 salátová okurka bez semínek
1/3 balení rýžové nudle
čerstvý koriandr
čerstvá bazalka
mungo klíčky
černý sezam
Arašídový dip
3 vrchovaté lžíce arašídové máslo
3 lžíce sojová omáčka
3 lžíce tekutého med
3 lžíce voda
2 lžíce limetová šťáva
1 stroužek česnek
vymačkaná štáva z 1 lžíce strouhaný zázvor
Chilli dip
3 lžíce sojová omáčka
3 lžíce tekutého med
3 lžíce limetová šťáva
1 lžíce sezamový olej
1 stroužek česnek
čerstvý koriandr
dle chuti červená chilli paprička

Jarní závitky nesmažené s arašídovým a chilli dipem

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty
Kuchyně:

Co vím, koriandr dost lidí dráždí svou zvláštní vůní. Je to ale dobrák, který čistí tělo.

  • 1 hodina
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Na 15 závitků

  • Arašídový dip

  • Chilli dip

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mrkev a vodnici oloupeme a nastrouháme na nudličky, nejlépe na V-krouhači. Z okurky vykrojíme semínka a nakrájíme jí na tenké nudličky. Salát natrháme na dlouhé kousky. Vejce rozklepneme do skleničky, osolíme, vidličkou rozkvedláme a na malé pánvičce na trošce oleje usmažíme silnou omeletu. Tu následně také rozkrájíme na nudličky.

2
Hotovo

Připravíme si rýžové nudle dle návodu na sáčku. Než z nich slijeme vodu, kápneme do nich trošičku oleje a promícháme. Vodu slijeme přes cedník a nudle v cedníku vydatně propláchneme studenou vodou. Necháme okapat.

3
Hotovo

Do vyššího pečícího plechu nalijeme teplou vodu a postupně, po jednom, v ní namáčíme rýžové papíry. Na stůl si rozložíme čistou utěrku namočenou ve vodě a vyždímanou. Plátek z vody vyndáme, rozprostřeme po utěrce a do středu podélně (ne až do krajů, z každé strany si tak 2 cm necháme volné) vrstvíme zeleninu, kousky omelety, výhonky, natrhané bylinky, nudle a posypeme sezamem. Všeho tak akorát, aby nám vznikly závitky tlusté tak 3-4 cm.

4
Hotovo

Nyní dochází na zabalení. Volné okraje ze stran přehneme přes náplň směrem ke středu. Bližší delší okraj přehneme přes náplň, prsty utáhneme a zarolujeme přes vzdálenější volný okraj do roládky. Odkládáme na tácek tak, aby se rolky vzájemně nedotýkaly. Slepily by se.

5
Hotovo

Připravíme si arašídový dip. Ve vyšší nádobě smícháme prolisovaný česnek, vymačkanou zázvorovou a limetovou šťávu, med, arašídové máslo, vodu a sojovku, až vznikne středně hustý pastový dip.

6
Hotovo

Připravíme si chilli dip. Ve vyšší nádobě smícháme prolisovaný česnek, najemno pokrájenou chilli papričku, med, limetovou šťávu, sojovku, olej a natrhané lístečky koriandru.

7
Hotovo

Rolky překrojíme šikmo na půlky. Každému strávníkovi dáme dvě mističky s dipy k namáčení rozkrojených rolek.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Sýrové muffiny s rajčatovým salátem
další
Mrkvový dort

Přidejte svůj komentář