0 0
Jasmínová rýže

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Jasmínová rýže

    Postup přípravy

    Na 2-3 porce budeme potřebovat:

    • 1 hrnek jasmínové rýže (2 dl)
    • 1 a půl hrnku vody
    • špetka soli

    Postup:

    Rýži několikrát propláchneme chladnou vodou. Nakonec vodu slijeme, do rýže nalijeme jeden a půl násobek vody čisté, osolíme a dáme vařit pod pokličkou na rozptylovač plamene (máme-li sporátk na plyn). Nejdříve na silný oheň a když se začne rýže vařit, plamen zmírníme a dovaříme doměkka, cca 12 minut.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Chia dezert s konopnými semínky
    další
    Banánový chlebíček s oříšky a čokoládou

    Přidejte svůj komentář