0 0
Jasmínová rýže

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Jasmínová rýže

Postup přípravy

Sdílet

Na 2-3 porce budeme potřebovat:

  • 1 hrnek jasmínové rýže (2 dl)
  • 1 a půl hrnku vody
  • špetka soli

Postup:

Rýži několikrát propláchneme chladnou vodou. Nakonec vodu slijeme, do rýže nalijeme jeden a půl násobek vody čisté, osolíme a dáme vařit pod pokličkou na rozptylovač plamene (máme-li sporátk na plyn). Nejdříve na silný oheň a když se začne rýže vařit, plamen zmírníme a dovaříme doměkka, cca 12 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Chia dezert s konopnými semínky
další
Banánový chlebíček s oříšky a čokoládou
předchozí
Chia dezert s konopnými semínky
další
Banánový chlebíček s oříšky a čokoládou

Přidejte svůj komentář