0 0
Jednoduché lilkové rolky se sýrem a medvědím česnekem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Jednoduché lilkové rolky se sýrem a medvědím česnekem

    Postup přípravy

    Na cca 11 rolek budeme potřebovat:

    • 1 střední lilek
    • 1 vanička taveného sýra Milkana s Goudou
    • hrst medvědího česneku
    • hrst čerstvých arašídů
    • olivový olej
    • sůl

    Na ozdobu

    • plátek tvrdého sýru Milkana
    • cherry rajčátka
    • švestkový sirup

    Postup:

    Lilek omyjeme, špičku a stopku odkrojíme ostrým nožem a lilek podélně rozkrájíme na cca půl centimetrové plátky. Ideálně na V-krouhači. Plátky posolíme, narovnáme do misky a necháme půl hodiny odstát. Puštěnou tekutinu odsajeme ubrouskem, mašlovačkou potřeme olivovým olejem a osolíme. Opečeme na grilovací pánvi z obou stran dozlatova. Když na pánvi plátky obrátíme, přetřeme je opět olejem a osolíme.

    Čerstvé arašídy nasucho opražíme na pánvi a prsty sloupneme slupičku. Arašídy pokrájíme ostrým nožem nebo nahrubo rozsekáme ve vyšší nádobě ponorným mixérem.

    Třičtvrtiny medvědího česneku posekáme na kousky, část rozkrájíme na proužky a pár jich necháme na ozdobu.

    Upečené plátky položíme na prkýnko užší stranou k sobě a potřeme sýrem po celé ploše. Doprostřed položíme napříč 3 proužky lístečků, aby po zabalení koukaly ven. Rozbalenou rolku posypeme nasekanými arašídy a kousky medvědího česneku a zabalíme do roličky.

    Plátek tvrdého sýra vykrojíme vykrajovátkem a ozdobíme půlkou rajčátka.

    Rolky na talíři posypeme zbylými arašídy, pokapeme švestkovým sirupem a ozdobíme řeřichou.

    Něco navíc:

    Sýry Milkana mi přišly v balíčku s vykrajovátky a s návrhem, abych pro své čtenáře připravila nějaký prima recept. Na první pohled mě zaujala červená pečet se zárukou vrácení peněz, pokud by zákazníkovi sýr nechutnal. Nám teda chutnaly moc, a to včetně lilkových rolek, takže doufám, že zachutnají i vám 🙂

    File 08.04.16 23 47 40

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Hovězí na víně s bramborovou kaší
    další
    Chia dezert s konopnými semínky

    Přidejte svůj komentář