0 0
Jehněčí kotletky v mátové krustě s mrkvovým pyré

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
700 g jehněčí kotletky
70 g parmazán
50 g strouhanka
40 g máslo
svazek máta
3 stroužky česnek
sůl
čerstvě mletý pepř
Mrkvové pyré
4 ks mrkev
40 g máslo
citrónová šťáva
sůl
bílý pepř

Jehněčí kotletky v mátové krustě s mrkvovým pyré

Trendy:
  • Masožrout

V Arábii byla máta od pradávna ceněna jako bylina lásky a přátelství. Mimo jiné je také skvělou bylinkou podporující trávení.

  • 60 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

  • Mrkvové pyré

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Jehněčí kotletky očistíme, ostrým nožíkem ořežeme zbytky masa a tuku ze žeberních kostí. Osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi na troše oleje ze všech stran. Z každé strany cca 2 minuty.

2
Hotovo

V sekáčku promixujeme strouhaný sýr se strouhanku a mátou a smícháme se změklým máslem. Opečené maso postavíme na alobal kostmi nahoru a sýrovou směs se snažíme svižně nanést na celou plochu masa. I s alobalem přemístíme do pekáčku a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C na cca 30 minut. Pak pekáček vyndáme z trouby, alobal opatrně obalíme kolem masa a necháme ještě 5 minut rozležet.

3
Hotovo

Mrkev oškrábeme, nakrájíme na kusy a uvaříme v horké a osolené vodě doměkka. Z měkké mrkve slijeme vodu, přidáme máslo a rozmixujeme dohladka. Osolíme, opepříme a zakapeme citrónem dle chuti.

4
Hotovo

Kotletky opatrně nakrájíme ostrým nožem, abychom zachovali co nejvíc křupavé krusty. Podáváme s mrkvovým pyré.

5
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Zdravé recepty.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Kokosová hnízda
další
Jehněčí na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
předchozí
Kokosová hnízda
další
Jehněčí na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem

Přidejte svůj komentář