0 0
Kachní polévka se zeleninou a nudličkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kachní polévka se zeleninou a nudličkami

Postup přípravy

Sdílet

Jako fortelná hospodyňka jsem na polívku využila skelet po vykostění prsíček. Překvapivě ani polévka nebyla schovaná pod vrstvou tuku.

Na 4 porce budeme potřebovat:

Vývar

  • min. 1 skelet kačeny
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1 cibule
  • kus pórku
  • kus celeru
  • 3 kuličky nového koření
  • 5 kuliček pepře

Na polévku

  • 1 malá mrkev
  • 1 malá petržel
  • kousek celeru
  • maso obrané ze skeletu
  • 2 zeleninové bio bujony
  • 1 vejce
  • olej
  • nudličky
  • pažitka
  • 1,3 vývaru

Postup:

Kachní skelet opláchneme, dáme do hrnce, přidáme oloupanou cibuli, mrkev, petržel, pórek a celer. Vše necháme vcelku. Zalijeme asi 1,3 dl vody, přisypeme nové koření a pepř a na velmi mírném ohni necháme 2 hodiny probublávat.

Mezitím si připravíme zbylou zeleninu. Oloupeme, nakrájíme na malé kousky a orestujeme na trošce oleje. Přilijeme zcezený vývar, do kterého obereme zbytka masa ze skeletu, přidáme bio bujon a 10 minut povaříme. Minutu před koncem varu rozmícháme v polévce vejce.

Zvlášť uvaříme nudličky dle návodu a do každého talíře jich dáme porci. Zalijeme polévkou, posypeme pažitkou a podáváme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Křehký švestkový koláč s mákem
další
Masové krokety s rozmarýnou v rajské omáčce
předchozí
Křehký švestkový koláč s mákem
další
Masové krokety s rozmarýnou v rajské omáčce

Přidejte svůj komentář