0 0
Kachní polévka se zeleninou a nudličkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Kachní polévka se zeleninou a nudličkami

    Postup přípravy

    Sdílet

    Jako fortelná hospodyňka jsem na polívku využila skelet po vykostění prsíček. Překvapivě ani polévka nebyla schovaná pod vrstvou tuku.

    Na 4 porce budeme potřebovat:

    Vývar

    • min. 1 skelet kačeny
    • 1 mrkev
    • 1 petržel
    • 1 cibule
    • kus pórku
    • kus celeru
    • 3 kuličky nového koření
    • 5 kuliček pepře

    Na polévku

    • 1 malá mrkev
    • 1 malá petržel
    • kousek celeru
    • maso obrané ze skeletu
    • 2 zeleninové bio bujony
    • 1 vejce
    • olej
    • nudličky
    • pažitka
    • 1,3 vývaru

    Postup:

    Kachní skelet opláchneme, dáme do hrnce, přidáme oloupanou cibuli, mrkev, petržel, pórek a celer. Vše necháme vcelku. Zalijeme asi 1,3 dl vody, přisypeme nové koření a pepř a na velmi mírném ohni necháme 2 hodiny probublávat.

    Mezitím si připravíme zbylou zeleninu. Oloupeme, nakrájíme na malé kousky a orestujeme na trošce oleje. Přilijeme zcezený vývar, do kterého obereme zbytka masa ze skeletu, přidáme bio bujon a 10 minut povaříme. Minutu před koncem varu rozmícháme v polévce vejce.

    Zvlášť uvaříme nudličky dle návodu a do každého talíře jich dáme porci. Zalijeme polévkou, posypeme pažitkou a podáváme.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Chlebové krokety
    další
    Masové krokety s rozmarýnou v rajské omáčce
    předchozí
    Chlebové krokety
    další
    Masové krokety s rozmarýnou v rajské omáčce

    Přidejte svůj komentář