Postup přípravy
Jako fortelná hospodyňka jsem na polívku využila skelet po vykostění prsíček. Překvapivě ani polévka nebyla schovaná pod vrstvou tuku.
Na 4 porce budeme potřebovat:
Vývar
- min. 1 skelet kačeny
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 1 cibule
- kus pórku
- kus celeru
- 3 kuličky nového koření
- 5 kuliček pepře
Na polévku
- 1 malá mrkev
- 1 malá petržel
- kousek celeru
- maso obrané ze skeletu
- 2 zeleninové bio bujony
- 1 vejce
- olej
- nudličky
- pažitka
- 1,3 vývaru
Postup:
Kachní skelet opláchneme, dáme do hrnce, přidáme oloupanou cibuli, mrkev, petržel, pórek a celer. Vše necháme vcelku. Zalijeme asi 1,3 dl vody, přisypeme nové koření a pepř a na velmi mírném ohni necháme 2 hodiny probublávat.
Mezitím si připravíme zbylou zeleninu. Oloupeme, nakrájíme na malé kousky a orestujeme na trošce oleje. Přilijeme zcezený vývar, do kterého obereme zbytka masa ze skeletu, přidáme bio bujon a 10 minut povaříme. Minutu před koncem varu rozmícháme v polévce vejce.
Zvlášť uvaříme nudličky dle návodu a do každého talíře jich dáme porci. Zalijeme polévkou, posypeme pažitkou a podáváme.