0 0
Kapustová polévka s kroupami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Kapustová polévka s kroupami

    Postup přípravy

    Pokud ječmen zařadíte jako šampiona do svého jídelníčku, budete mít pružné tělo a bystrou mysl. A taky trochu oddálíte šediny. Vypadá to, že takový elixír mládí by se měl co nejrychleji zabydlet v každé domácnosti 😛

    Na 5 porcí budeme potřebovat:

    • 250 g vařených ječných krup
    • 200 g kapusty
    • 3 zeleninové bio bujony
    • 2 střední brambory
    • 2 velké stroužky česneku
    • 1 cibule
    • 1 lžíce sladké papriky
    • 1/2 lžičky chilli
    • 1/2 lžičky cibulových semínek
    • 1/2 lžičky kmínu
    • příp. sůl dle chuti
    • celerová nať na ozdobu
    • olej
    • 1,4 l vody

    Postup:

    Den předem si propláchneme kroupy, zalijeme studenou vodou a necháme odstát. Ráno vodu vyměníme, zalijeme vodou čistou a uvaříme doměkka. Můžeme krup uvařit víc a to, co nám zbyde, naporcujeme do mikrotenu do mrazáku. Ostatně já jsem použila do polévky již porci krup z mrazáku.

    V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm nakrájenou cibulku a česnek. Přidáme oloupané, pokrájené brambory a omyté a pokrájené listy kapusty. Z kapustových listů odkrojíme silné řapíky. Přidáme papriku a chilli koření, promícháme a zalijeme vodou. Do polévky přidáme kmín, bujon a cibulová semínka. Povaříme přibližně 15 minut. Potom přidáme uvařené kroupy, ještě chvilku povaříme a dle potřeby dochutíme solí. Na talířích polévku ozdobíme nasekanou celerovou natí.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Kefírovka s čokoládovým krémem
    další
    Vegetariánská restaurace Etnosvět

    Přidejte svůj komentář