Ingredience
Karbanátky
- 500 g kapusta
 - 120 g anglická slanina
 - 100 ml mléko
 - 3 stroužky česnek
 - 2 vejce
 - 2 rohlíkideálně celozrnné
 - 1 cibule
 - strouhanka
 - sůl
 - majoránka
 - čerstvě mletý pepř
 - olej
 Na obalení
- 2 vejce
 - polohrubá mouka
 - strouhanka
 Dip
- 180 g zakysaná smetana
 - 100 g majolka
 - 1 lžíce kremžská hořčice
 Příloha
- brambory
 - sůl
 - kmín
 
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo  | Kapustu rozebereme na listy (oschlé odstraníme) a každý zvlášť omyjeme. Naskládáme do kovové mísy nebo kastrolu a zalijeme horkou vodou. Minutu necháme stát a slijeme. Necháme ještě vystydnout na cedníku.  | 
2 Hotovo  | Oloupeme brambory, nakrájíme na kostky, osolíme, okmínujeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Pak vodu slijeme, vhodíme máslo a necháme rozpustit.  | 
3 Hotovo  | Rohlíky natrháme na kousky, nasypeme do misky a pokropíme mlékem. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na kostičky a na troše oleje orestujeme dosklovata. Přidáme pokrájenou slaninu a rozdrcený česnek. Ještě chvíli opékáme.  | 
4 Hotovo  | Kapustu a rohlíky vyždímeme a společně nahrubo posekáme v sekáčku (případně umeleme). Přidáme orestovanou cibuli, pepř, sůl, majoránku, vejce a dle potřeby strouhanku a zpracujeme těsto, které drží pohromadě.  | 
5 Hotovo  | Na pánvičce rozehřejeme vyšší vrstvu oleje. Připravíme si tři hluboké talíře na trojobal - mouku/rozkvedlaná vejce/strouhanka. Z kapustového těsta utvoříme větší karbanátky, pořádně upěchujeme a obalíme v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance. Vložíme do rozpáleného oleje a osmažíme z obou stran dozlatova.  | 
6 Hotovo  | V mističce si umícháme dip z majolky, zakysané smetany a hořčice.  | 










