0 0
Kapustové karbanátky s bramborovou kaší

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Kapustové karbanátky s bramborovou kaší

    Postup přípravy

    Víte, že kapusta obsahuje víc vápníku než mléko? A ještě k tomu ve formě, která je naším tělem lépe využitelná.

    • 600 g kapustových listů
    • 1 větší cibule
    • 2 rohlíky
    • 2 stroužky česneku
    • 1 vejce
    • cca 1 lžíce špaldové mouky
    • sůl, čerstvě mletý pepř
    • olej
    • 10 brambor
    • kmín, sůl
    • 30 g másla
    • teplé mléko
    • 5 listů ledového salátu
    • olivový olej, balzamiko krém, sůl

    Kapustu omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Mezitím nakrájíme cibuli na malé kostičky a orestujeme na trošce oleje. Rohlíky nakrájíme také na kostičky a odložíme do mísy. Uvařené listy slijeme přes cedník a vymačkáme. Přidáme k suchým rohlíkům a promícháme vidličkou. Potom ještě promícháme rukou. Rohlíky natáhnou zbytek vody. Přimícháme orestovanou cibuli, prolisovaný česnek, sůl, pepř, vejce a trochu mouky. Promícháme, až se vše spojí. V malém kastrolu rozpálíme olej tak, aby hladina byla cca 2 cm. Pomocí dvou polévkových lžic tvoříme karbanátky a vkládáme rovnou do rozpáleného oleje. Smažíme z obou stran.

    Brambory oloupeme a uvaříme v osolené vodě s kmínem, uzavřeném v čajovém sítku, doměkka. Z uvařených brambor slijeme vodu, přidáme máslo a teplé mléko a rozšťoucháme na kaši.

    Listy salátu omyjeme a nakrájíme na kousky. V misce promícháme s olivovým olejem a balzamiko balzámem. Případně lehce přisolíme.

     

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Barevný mrkvový salát
    další
    Proč se „snědeno“ s postupujícím jarem málo zelená?

    Přidejte svůj komentář