0 0
Karamelový likér

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Karamelový likér

    Postup přípravy

    Nedávno mi jedna kamarádka s nadšením vyprávěla, jak si s manželem udělali domácí Baileys a po večerech ho rituálně ucucávají. Hned jsem se pustila do práce a opěvovaný tlamolep vytvořila. A už v tom “jedem” taky 😀

     

    • 1/2 l plnotučného mléka
    • 1 karamelový pudink s pravým karamelem Dr. Oetker
    • 1 Salko
    • 1 karamelové salko
    • 3 dl rumu

    Mléko nalijeme do kastrolu a na zahřejeme (máte-li plynový sporák, použijte rozptylovač plamene, aby se vám mléko nepřichytlo). Trochu teplého mléka odebereme, smícháme s pudinkovým práškem a nalijeme zpět do mléka. Za stálého míchání uvaříme do zhoustnutí. Hustý pudink stáhneme ze zdroje tepla a za častého míchání necháme vychladit. Pokud byste zapomněli míchat, udělá se na povrchu škraloup.

    Do vychladlého pudinku zamícháme Salko, karamelové salko a rum a rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Vzniklý likér přelijeme do horkou vodou vypařených sklenic a uchováme v lednici. Podáváme s kostkou ledu.

     

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Zeleninový salát s uzeným tempehem a vlašskými ořechy
    další
    Vepřové nudličky s grilovanou zeleninou

    Přidejte svůj komentář