0 0
Karbanátky se salátem z čínského zelí

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Karbanátky se salátem z čínského zelí

    Postup přípravy

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    Karbanátky

    • 500 g mletého vepřového masa
    • 1 celozrnný rohlík
    • mléko na namočení rohlíku
    • 1 cibule
    • 2 velké stroužky česneku
    • 1 vejce
    • sůl, pepř, tymián
    • trocha strouhanky na obalení
    • olej na smažení

    Salát

    • 6 listů čínského zelí
    • zelné picles dle chuti
    • sůl
    • olivový olej

    Postup:

    Rohlík natrháme do misky a zalijeme mlékem. Maso dáme do mísy, posolíme, popepříme, přidáme tymián, vejce, nakrájenou cibuli, rozdrcený česnek a namočený rohlík, ze kterého vymačkáme mléko. Promícháme a utvoříme karbanátky, které obalujeme ve strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.

    Čínské zelí omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. V misce smícháme se zelným picles, polijeme trochou olivového oleje a dle chuti přisolíme.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Chléb naan s cizrno-zeleninovou směsí
    další
    Kakaový perník s kokosem

    Přidejte svůj komentář