0 0
Karbanátky z kadeřávku s hovězím masem a smetanový dip

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Karbanátky z kadeřávku s hovězím masem a smetanový dip

    Postup přípravy

    Tak si představte, že kadeřávkem nacpával své vojáky už císař Nero, aby byli chrabří a ve formě. V současné době je zase hitem hollywoodských hvězd, které věří, že se s ním projí ke kráse.

    A nám tento zelený poklad přezimoval na záhonku a začal po zimě rašit novými svěžími listy.  Kadeřávek prý obsahuje víc železa než steak. Rozhodla jsem se neponechat nic náhodě a přidala k němu ještě libové hovězí maso. Takže jsme povečeřeli karbanátky přímo nabušené železem.

     

    Karbanátky:

    • miska kadeřávku (špenátu, mangoldu…)
    • 300 g hovězího masa (použila jsem kostky na guláš)
    • 1 cibule
    • 2 stroužky česneku
    • 80 g jemných ovesných vloček
    • 1 rohlík
    • 1 vejce
    • sůl, pepř, majoránka
    • strouhanka na obalení
    • olej

    Dip:

    • 200 g zakysané smetany
    • 1 vrchovatá lžička plnotučné hořčice
    • 1 lžička cukru
    • sůl
    • 1 lahůdková cibulka
    • 1 sladkokyselá okurka

    Salát:

    • 1/2 sáčku polníčku
    • 8 ředkviček
    • šťáva z půl citronu
    • 4 lžíce olivového oleje
    • 1 lžička cukru
    • sůl

    Kadeřávek opereme a blanšírujeme asi 3 minuty v osolené vroucí vodě. Vodu slijeme a kadeřávek necháme na cedníku vykapat. Na mlýnku na maso pomeleme kousky hovězího masa, stroužky česneku, na čtvrtky nakrájenou cibuli, vyždímaný kadeřávek a nakonec ještě suchý rohlík. K pomleté směsi přidáme vejce, vločky, sůl a koření a utvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance. Smažíme na grilovací pánvi na troše oleje. Z tohoto množství bylo 15 ks.

    Do mističky dáme zakysanku, hořčici, cukr a sůl, promícháme a přidáme na drobné kousky nakrájenou cibulku a okurku.

    Polníček propláchneme, přidáme omyté a nakrájené ředkvičky a před podáváním zalijeme zálivkou z citronové šťávy, oleje, cukru a soli.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Polévka z červené čočky se šalvějí a kurkumou
    další
    Tempeh po indicku s jasmínovou rýží

    Přidejte svůj komentář