0 0
Karbanátky z tofu a černé čočky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Karbanátky z tofu a černé čočky

Postup přípravy

Sdílet

Na 3 porce budeme potřebovat:

  • 1 balíček tofu natural
  • 70 g černé čočky
  • 3 stroužky česneku
  • 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
  • 2 vrchovaté lžíce jemných vloček
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 vejce
  • 1 vrchovatá lžička lahůdkového droždí
  • čerstvá majoránka (případně sušená)
  • čerstvá saturejka (případně sušená)
  • sojová omáčka Kikkoman
  • sůl
  • špaldová mouka na obalení karbanátků
  • olej

Postup:

Čočku propláchneme a necháme v chladné vodě stát asi 2 hodiny. Potom v té samé vodě uvaříme doměkka, což bude trvat asi půl hodiny. Cibuli rozkrájíme na kostičky a orestujeme na troše oleje. Přidáme jemně nastrouhanou mrkev a prolisovaný česnek a stáhneme z ohně.

Tofu jemně nastrouháme, přidáme k němu orestovanou cibulku a uvařenou, okapanou čočku a rozmixujeme nahrubo ponorným mixérem (jen párkrát necháme protočit sekáčky).

Okořeníme bylinkami, sojovkou, případně pepřem, zasypeme droždím a přidáme vejce, mouku a vločky. Důkladně promícháme. Nabíráme vrchovatou lžíci směsi a vlhkýma rukama tvoříme tenké karbanátky, které z obou stran obalíme ve špaldové mouce. Pečeme na teflonové pánvi na trošce oleje dozlatova.

Podáváme se zeleninou, bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Vajíčková pomazánka
další
Cuketový koláč s tempehem a kukuřicí
předchozí
Vajíčková pomazánka
další
Cuketový koláč s tempehem a kukuřicí

Přidejte svůj komentář