0 0
Karbanátky z tofu a černé čočky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Karbanátky z tofu a černé čočky

    Postup přípravy

    Na 3 porce budeme potřebovat:

    • 1 balíček tofu natural
    • 70 g černé čočky
    • 3 stroužky česneku
    • 2 vrchovaté lžíce hladké mouky
    • 2 vrchovaté lžíce jemných vloček
    • 1 cibule
    • 1 mrkev
    • 1 vejce
    • 1 vrchovatá lžička lahůdkového droždí
    • čerstvá majoránka (případně sušená)
    • čerstvá saturejka (případně sušená)
    • sojová omáčka Kikkoman
    • sůl
    • špaldová mouka na obalení karbanátků
    • olej

    Postup:

    Čočku propláchneme a necháme v chladné vodě stát asi 2 hodiny. Potom v té samé vodě uvaříme doměkka, což bude trvat asi půl hodiny. Cibuli rozkrájíme na kostičky a orestujeme na troše oleje. Přidáme jemně nastrouhanou mrkev a prolisovaný česnek a stáhneme z ohně.

    Tofu jemně nastrouháme, přidáme k němu orestovanou cibulku a uvařenou, okapanou čočku a rozmixujeme nahrubo ponorným mixérem (jen párkrát necháme protočit sekáčky).

    Okořeníme bylinkami, sojovkou, případně pepřem, zasypeme droždím a přidáme vejce, mouku a vločky. Důkladně promícháme. Nabíráme vrchovatou lžíci směsi a vlhkýma rukama tvoříme tenké karbanátky, které z obou stran obalíme ve špaldové mouce. Pečeme na teflonové pánvi na trošce oleje dozlatova.

    Podáváme se zeleninou, bramborovou kaší nebo bramborovým salátem.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Vajíčková pomazánka
    další
    Cuketový koláč s tempehem a kukuřicí

    Přidejte svůj komentář