Ingredience
- 150 ml mléko
- 60 g hrubá mouka
- 40 g máslo
- 5 rohlík
- 2 vejce
- velká hrst hladkolistá petrželka
- velká špetka sůl
- špetka muškátový květ
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Rohlíky nakrájíme na kostičky. Pokud jsou čerstvé, tak je dáme na chvíli okorat do mírně vytopené trouby. Rozehřejeme si máslo, smícháme ho se žloutky a mlékem, solí, posekanou petrželkou a muškátovým květem a trošku vyšleháme vidličkou. Nalijeme na rohlíky, přisypeme mouku a zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků. |
2 Hotovo | Na stůl si rozprostřeme fresh fólii, polovinu těsta na ní nandáme, fólii zabalíme a vytvarujeme knedlík. Kraje zatočíme jako bonbón. Stejně zabalíme i zbytek těsta. Ostrým nožem fólii na několika místech propíchneme a vložíme do vroucí vody. Vaříme cca 18 minut. V polovině varu knedlíky převrátíme. Hotové vyndáme z fólie, necháme je chviličku vydýchat. Potom je nakrájíme bílou nití. |