0 0
Karlovarský knedlík

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
150 ml mléko
60 g hrubá mouka
40 g máslo
5 rohlík
2 vejce
velká hrst hladkolistá petrželka
velká špetka sůl
špetka muškátový květ

Karlovarský knedlík

Trendy:
  • Levné a chutné recepty

Karlovarský knedlík je nejmladším z rodiny knedlíků.
Říkalo se mu také ubrouskový, svatební nebo fajnový.

  • 50 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rohlíky nakrájíme na kostičky. Pokud jsou čerstvé, tak je dáme na chvíli okorat do mírně vytopené trouby. Rozehřejeme si máslo, smícháme ho se žloutky a mlékem, solí, posekanou petrželkou a muškátovým květem a trošku vyšleháme vidličkou. Nalijeme na rohlíky, přisypeme mouku a zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků.

2
Hotovo

Na stůl si rozprostřeme fresh fólii, polovinu těsta na ní nandáme, fólii zabalíme a vytvarujeme knedlík. Kraje zatočíme jako bonbón. Stejně zabalíme i zbytek těsta. Ostrým nožem fólii na několika místech propíchneme a vložíme do vroucí vody. Vaříme cca 18 minut. V polovině varu knedlíky převrátíme. Hotové vyndáme z fólie, necháme je chviličku vydýchat. Potom je nakrájíme bílou nití.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Vajíčková pomazánka
další
Vepřové maso na pivu
předchozí
Vajíčková pomazánka
další
Vepřové maso na pivu

Přidejte svůj komentář