0 0
Kávové řezy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Kávové řezy

    Postup přípravy

    Dezert pro dospěláky a milovníky kávy.

    • 300 g polohrubé mouky
    • 125 g másla
    • 100 g cukru s vanilkou
    • 1,8 dl plnotučného mléka
    • 60 g hořké čokolády
    • 2 vejce
    • prášek do pečiva
    • špetka soli
    • 1 malý šálek silné černé kávy (espresso)
    • 2 hrsti vyloupaných vlašských ořechů
    • 150 g cukru moučky, 2 lžíce silné kávy, rybízová marmeláda, zrnka kávy – na dozdobení

    Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem (Do skleněné nebo nerezové misky dáme máslo, na kousky nakrájenou čokoládu a položíme na menší hrnec s trochou vody. Postavíme na sporák a vodu přivedeme k varu. Horká pára rozehřeje čokoládu s máslem.) V misce smícháme muku s cukrem, práškem a solí. Přidáme naráz rozpuštěnou čokoládu, vejce, mléko a kávu. Vařečkou důkladně, ale rychle zamícháme. Nakonec vmícháme nasekané ořechy. Zapékací misku nebo pekáček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme těsto, uhladíme tak, aby uprostřed bylo těsta trochu méně (těsto uprostřed nabývá). Upečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C cca 20 minut.

    Vychladlý moučník vyklopíme, potřeme marmeládou, necháme chvilku zaschnout a potom potřeme kávovou polevou. Tu umícháme z cukru moučky a 2 lžic silné horké kávy. Můžeme ozdobit zrnky kávy.

    kavove-rezy

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Croissantové překvápko
    další
    Čočkový salát s čerstvou zeleninou

    Přidejte svůj komentář