Ingredience
- 2 větší kedlubna
 - 2 větší mrkev
 - cca 250 ml zeleninový vývar
 - 40 ml šlehačka
 - 4 lžíce bílé víno
 - 2 lžíce Ghí - přepuštěné máslo
 - 1 cibule
 - 1 jarní cibulka
 - 1 zarovnaná lžíce cukr krupice
 - 1 plná lžíce hladká mouka
 - sůl
 - muškátový oříšek
 A ještě
- 6 brambory
 - sůl
 - kmín
 - 3 česnekové stonky
 
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo  | Brambory oloupeme, rozčtvrtíme, propláchneme a dáme vařit do osoleé a okmínované vody.  | 
2 Hotovo  | Kedlubny a mrkve zbavíme slupek. Mrkve nakrájíme na silnější kolečka a kedlubny na hranolky. Cibuli posekáme nadrobno a jarní cibulku včetně zelené části nakrájíme na špalíčky.  | 
3 Hotovo  | V kastrolu rozehřejeme ghí (nebo máslo s trochou oleje) a cibuli na něm necháme zesklovatět. Zasypeme cukrem a pár minutek opékáme. Zalijeme vínem a až vysyčí, přidáme mrkev a hranolky kedlubny. Krátce orestujeme.  | 
4 Hotovo  | Potom zeleninu odsuneme stranou a dno pánve zaprášíme moukou. Vařečkou po chviličce promísíme se zeleninou a krátce opečeme. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a přidáme špetku strouhaného muškátového oříšku. Zaklopíme pokličkou a stáhneme teplotu na minimum. Necháme 10-15 minut dusit. Občas promícháme, aby se omáčka nepřichytila ke dnu.  | 
5 Hotovo  | Přidáme jarní cibulku a šlehačku a ještě dvě minuty podusíme. Ochutnáme a případně chuť doladíme. Můžeme přikápnout i citrónovou šťávu.  | 
6 Hotovo  | V mezičasne pokrájíme česnekové stonky, vhodíme na rozehřátou pánev s trochou oleje, lehce osolíme a krátce orestujeme.  | 










