0 0
Kefírovka s čokoládovým krémem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kefírovka s čokoládovým krémem

Postup přípravy

Sdílet

Na koláčovou formu o průměru 28 cm budeme potřebovat:

  • 250 ml kefíru
  • 125 g hladké mouky
  • 100 ml oleje
  • 50 g celozrnné mouky
  • 50 g třtinového cukru
  • 2 plné lžíce kakaa
  • 1 lžička sody bicarbony
  • 1 vejce
  • špetka soli

Poleva

  • 3 lžíce meruňkové marmelády
  • 60 g čokolády na vaření
  • 100 g zakysané smetany

Postup:

V míse smísíme všechny sypké ingredience. V jiné nádobě prošleháme metličkou vejce s mlékem a olejem a přelijeme k sypké směsi. Rychle, ale důkladně promícháme v hladké těsto a vylijeme do koláčové formy vyložené pečícím papírem nebo vymazané máslem a vysypané hrubou moukou.

Pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C po dobu cca 30 minut. Je-li buchta hotová, vyzkoušíme zapíchnutím špejle doprostřed koláče. Špejle po vytáhnutí nesmí být mazlavá.

Zchladlou buchtu potřeme marmeládou a pomažeme polevou. Polevu připravíme následovně: ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu a přimícháme do ní zakysanou smetanu. Když je poleva hladká, naneseme jí ledabyle na koláč a necháme zatuhnout.

Kefírovku doma děláme od nepaměti, ale tuhle skvělou polevu jsem objevila na internetu. Našla jsem jí v několika receptech, takže nevím, jakému autorovi poděkovat 🙂

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Focení do časopisu Bylinky revue
další
Kapustová polévka s kroupami
předchozí
Focení do časopisu Bylinky revue
další
Kapustová polévka s kroupami

Přidejte svůj komentář