Ingredience
- 110 g strouhaný kokos
 - 80 g cukr krupice
 - 30 g tekutý karamel
 - 2 bílek
 - citrónová šťáva
 
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo  | Na dno kastrolku nalijeme vodu a položíme na něj napařovat. Na napařovač umístíme kovovou misku na šlehání bílků. Anebo použijeme menší kastrol, který vložíme do toho s vodou, ale aby se dno horního kastrolu nedotýkalo vody. Do misky nalijeme bílky s pár zrnky soli a vyšleháme polotuhý sníh (voda se nesmí bouřlivě vařit, spíš jen udržovat kolem bodu varu). Do připraveného sněhu postupně přisypáváme cukr a stále šleháme. Sníh začne být lesklý, hutný a mírně teplý. V této fázi jej sundáme z vodní lázně a vmícháme karamel, strouhaný kokos a citrónovou šťávu. Stěrkou promísíme.  | 
2 Hotovo  | Plech vyložíme pečícím papírem. Dvěma lžičkami nabíráme kousky těsta. Pečeme v troubě vyhřáté na 130 st. C cca 20-25 minut, až začne povrch lehounce růžovět. Kdo má rád kokosky zlatavé, přidá stupně a pár minut pečení navíc.  | 











2 komentářů Schovat komentáře
Nerozumim, v seznamu ingredienci tvaroh neni, v receptu ano, vubec mi tam nesedi.. pokud ano, jake mnozstvi?
Text mistama nenavazuje.
To jsou preklepy?
Rada buch recept vyzkousela, ale v teto podobe mu proste nerozumim. Hlavne ten tvaroh:)
Dobrý den, Martino, děkuju za bystré očko. Recept už je v pořádku, můžete vyzkoušet 🙂