0 0
Koláč z listového těsta s chřestem a rajčaty

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Koláč z listového těsta s chřestem a rajčaty

Postup přípravy

Sdílet

Co budeme potřebovat:

  • 1 plát listového těsta
  • 1 balení chřestu
  • několik rajčátek
  • 50 g sýra parmazánového typu
  • 3 vejce
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 stonky bazalky
  • 1 velký stroužek česneku
  • 1/2 dl šlehačky
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • černý a bílý sezam

Postup:

Chřest omyjeme a odlámeme jim konce stonků. Ve vyšším hrnci přivedeme osolenou vodu k varu, vložíme do ní chřest květy nahoru a minutu povaříme. Poté okamžitě zchladíme studenou vodou.

Těsto spolu s pečícím papírem rozvineme na plech. Olej smícháme s lisovaným česnekem, troškou soli a posekanou bazalkou a tuto směs rozetřeme mašlovačkou po celé ploše těsta. Chřest rozložíme pravidelně po celém těstě a přes něj poklademe rajčata pokrájená na plátky.

Vejce rozšleháme vidličkou spolu se šlehačkou, solí a pepřem a přelijeme přes koláč. Posypeme strouhaným sýrem a sezamem. Na několika místech koláč propíchneme vidličkou.

Upečeme v troubě vyhřáté na 200 st. C dozlatova, cca 20 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Křenová pomazánka
další
Tvarohový nákyp s angreštem, muchovníkem a levandulí
předchozí
Křenová pomazánka
další
Tvarohový nákyp s angreštem, muchovníkem a levandulí

Přidejte svůj komentář