0 0
Koláč z listového těsta s chřestem a rajčaty

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Koláč z listového těsta s chřestem a rajčaty

    Postup přípravy

    Co budeme potřebovat:

    • 1 plát listového těsta
    • 1 balení chřestu
    • několik rajčátek
    • 50 g sýra parmazánového typu
    • 3 vejce
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 2 stonky bazalky
    • 1 velký stroužek česneku
    • 1/2 dl šlehačky
    • sůl, čerstvě mletý pepř
    • černý a bílý sezam

    Postup:

    Chřest omyjeme a odlámeme jim konce stonků. Ve vyšším hrnci přivedeme osolenou vodu k varu, vložíme do ní chřest květy nahoru a minutu povaříme. Poté okamžitě zchladíme studenou vodou.

    Těsto spolu s pečícím papírem rozvineme na plech. Olej smícháme s lisovaným česnekem, troškou soli a posekanou bazalkou a tuto směs rozetřeme mašlovačkou po celé ploše těsta. Chřest rozložíme pravidelně po celém těstě a přes něj poklademe rajčata pokrájená na plátky.

    Vejce rozšleháme vidličkou spolu se šlehačkou, solí a pepřem a přelijeme přes koláč. Posypeme strouhaným sýrem a sezamem. Na několika místech koláč propíchneme vidličkou.

    Upečeme v troubě vyhřáté na 200 st. C dozlatova, cca 20 minut.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Křenová pomazánka
    další
    Tvarohový nákyp s angreštem, muchovníkem a levandulí

    Přidejte svůj komentář