0 0
Konference START it! v Makro akademie

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Konference START it! v Makro akademie

    Postup přípravy

    Jsou dny, kdy prostě člověk lituje, že den má pouze omezený počet hodin 🙂

    Zrovna jako včera. Zúčastnila jsem se první food startup konference v Praze v Makro akademii, kterou organizoval Chefstarter.cz. Přátelé, “čefstarteři”, bylo to naprosto super! Výborná organizace, výborné workshopy. Škoda jen, že den není nafukovací a nebylo možné stihnout všechno.

    kolaz-frgalCelý den byl doslova nabušený přednáškami, workshopy a ochutnávkami. Začali jsme zhurta decorstylingem s Tomášem Babincem. Ve dvou skupinách jsme zkoušeli nadekorovat na focení běžné jídlo. Na naší skupinu připadl hruškový a borůvkový frgál. Jak jsme se s tím s partou foodblogerek popraly, posuďte sami.

    Následovala přednáška Janka Cingroše o tom, jak natočit video. Jestli jsem nikdy nepřemýšlela o tom, že bych nějaké natočila, tak po této přednášce je to víc než stoprocentní 😀

    Naprosto mě nadchla přednáška Elišky Vyhnánkové s názvem Pečeme to s Facebookem. Byla to přednáška vtipná, chytrá, výživná, ale velmi krátká. Ta hodina s Eliškou utekla jako voda.

    Následovala polední pauza a my mohly ochutnat ze spousty nabízených laskomin. Moc mi chutnala marocká polévka od kluků z Konečně vývar, a také fresh z červené řepy, ananasu a jablíčka.

    Odpolední workshop s kuchařem Janem Hajným mě bavil tak moc, že jsem díky němu zmeškala late art. No, co se dá dělat. Aspoň jsem si vyzkoušela, jak naservírovat carpacho z lososa, tomatovou polévku a pappardelle s pestem. A taky jsem mohla nakouknout do kufříku náčiní skutečného mistra, abych zjistila, že jedním z nejdůležitějším náčiním foodstylisty je štěteček, pinzeta a injekční stříkačka 🙂kolaz-foodstyling

    Díky Janě Duffkové, Judit Balázsyové a ostatním děvčatům z Chefstarteru za precizně odvedenou práci, a také díky Makru za tašku plnou dobrot. Bylo to prima odpoledne strávené s lidmi, kteří všichni jedou na stejné food vlně 🙂

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Měšce z listového těsta plněné hruškami dušenými v koňaku
    další
    Kuřecí paličky v marinádě se špenátem a bramborovým knedlíkem

    Přidejte svůj komentář